Диан Червенкондев се срещна с директори на училища и детски градини от Сливен

Диан Червенкондев
10.04.2012 / 10:45

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Диан Червенкондев присъства на обучителен семинар на директорите на училища, обслужващи звена и детски градини от Област Сливен. Депутатът приветства всички участници и обсъди с присъстващите директори актуални проблеми в областта на образованието. Той направи предложение за организиране на съвместни срещи и кръгли маси по проблемите на образованието.

Форумът се проведе от 6 до 8 април в Лозенец, област Бургас. Обучението бе в рамките на изпълнение на Годишния план за дейността на Регионален инспекторат по образованието – Сливен в областта на предучилищното и училищното образование за учебната 2011/2012 година.

В организирането и провеждането на квалификационните дейности участваха Бисерка Василева – началник на РИО-Сливен, Лиляна Цонкова – началник на отдел „АПФСИО” в РИО-Сливен и др. В програмата на обучението бяха разгледани актуални и важни теми, сред които начините за разрешаването на конфликти в училище, моделите на поведение за справяне в конфликтна ситуация и технология за решаване на конфликт. Обсъдиха се промените в трудовото законодателство и най-често срещаните пропуски, констатирани при проверки от дирекция „Инспекция по труда”-Сливен. Обект на разисквания бе и Законът за обществените поръчки, процедурите за прилагането му, свързани с работа по проекти по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд на ЕС. Бяха обсъдени конкретни въпроси, свързани с качественото реализиране на дейности по проекта. „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”. Началникът на РИО-Сливен Бисерка Василена запозна присъстващите с основните моменти и изисквания при подготовката и провеждането на държавните зрелостни изпити и национално външно оценяване.

Програмата за обучение на директорите на детски градини включваше провеждането на семинари, тренинги и демонстрации по важни теми на предучилищното образование.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев