Депутати от ГЕРБ-Сливен се срещнаха с министъра на здравеопазването

Юлиана Колева, Десислава Атанасова и Десислава Танева
20.04.2012 / 14:48

Народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Танева и Юлиана Колева се срещнаха днес с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова по време на нейно посещение в Сливен. Министър Атанасова потвърди намерението на Министерството на здравеопазването да помогне за изграждането на ново отделение по хемодиализа към областната болница. На срещата са обсъдени и вариантите за осигуряване на болнично лечение за жителите на община Котел. По темата са проведени разговори и със заместник-министър Минчо Вичев.

Посещението на Десислава Атанасова бе по покана на Асоциацията на директорите на областните болници, която проведе свое заседание в Сливен. На срещата със здравния министър директорите поставиха съществуващите проблеми на областните болници, а зам.-министър Вичев отговори подробно на поставени наболели въпроси.

 

Десислава Атанасова изненадващо посети Дома за медико-социални грижи за деца в Сливен. Бяха констатирани грешки при завеждане на даренията и липса на обявяване на процедура при закупуване на храна. Министърът обаче отчете добра грижа за децата, липсата на фрапиращи нарушения като тези, установени в дома в Плевен, но недоброто материално състояние на базата в Сливен.

През 2011 г. домът е получил 800 000 лева от министерството, от които 240 000 – за издръжка. Храната на едно дете на ден струва 8 лева.

Министерството на здравеопазването извършва проверки във всички домове за деца в цялата страна. Според министър Атанасова проверките във всички социални заведения ще приключат в срок, а резултатите ще станат достояние на обществеността.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев