Съветниците от ГЕРБ-Сливен ще поискат оставката на председателя на Общинския съвет

Димитър Митев
26.04.2012 / 13:52

Групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен ще поиска оставката на председателя на Общинския съвет Соня Келеведжиева. Това обяви от трибуната на местния парламент председателят на групата адвокат Димитър Митев. Предстои съветниците от ГЕРБ да формулират мотивите си и да внесат исканата оставка на следващо заседание.

„Това беше искане, прието единодушно от групата на ГЕРБ, тъй като стана практика в този общински съвет да се вкарват като извънредни точки по чл. 37, ал.3 от нашия правилник, когато става дума за извънредни обстоятелства. На днешната сесия при 50 точки от нормалния дневен ред бяха допълнени още 10, което говори, че или администрацията не може да се справи, или това, че някой иска да внесе предложението поради финансови или някакви други причини”, каза Митев. Той даде за пример внесеното от кмета предложение за прекратяване на обществената поръчка за сметоизвозване и сметосъбиране в община Сливен.

„Предложението бе внесено в последния момент. Нямаше възможност най-важната комисия – по нормативна уредба, да се произнесе дали това, което се твърди в предложението, е реално, дали няма да претърпим санкции от 4-5 милиона лева за незаконното прекратяване на договора. Групата на ГЕРБ не е против прекратяването. Може да се прекрати, ако има основания. Комисия трябва да работи за установяване на истината. Ние не вярваме на това, което пише кмета. Смятаме, че има тенденциозно отношение към този договор и стремеж за прокарване на чужди интереси. Нямаме реална представа какво ще стане утре. Макар, че това решение е незаконосъобразно, кметът може да се възползва от него и да го прекрати. 350 000 лева е месечното възнаграждение на фирмата. За да назначи друга фирма, той трябва да проведе обществена поръчка, а няма как да стане поне в близките от 5 до 10 месеца, взависимост от това дали ще има обжалване. Ние сме пред прага на това града да остане мръсен и непочистен, но не защото фирмата не си върши работата, а защото кмета на общината създава изкуствено един конфликт, за да уреди свои лични и приятелски кръгове. Шест месеца този кмет само прекратява, само замразява и нищо не прави. По време на управлението на ГЕРБ има направено – санирани детски градини, училища, осветление. След кмета Милев при 6 месеца управление - няма нищо. Затова искаме оставката на Соня Келеведжиева – защото само тя може да допусне внасяне на предложения в последния момент”, допълни Митев.

Той смята, че и съветници от БСП ще подкрепят това предложение.

Прикачени файлове към новината

звук [6.01MB]
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев