Диан Червенкондев: Не трябва да спираме инвестиционния процес в морските общини

Диан Червенкондев
27.04.2012 / 13:29

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и заместник-председател на икономическата комисия в парламента Диан Червенкондев заявява в интервю за в-к „Труд”, че кметовете на морските общини, които се обявиха против пълната забрана за строителство в 100-метровата зона от морето, трябва да бъдат подкрепени. Те смятат, че забраната ще намали инвеститорския интерес.

„Предложението произтича от настоящите строежи по плажната ивица, които са без строителни книжа и са узаконени по съмнителен начин. Ако сега се въведе пълна забрана, нищо няма да може да се прави в този район. Законът за устройство на черноморското крайбрежие, който влезе в сила през 2008 г., вече забрани достатъчно неща и вкара конкретни правила при изграждането на строежи, които стопираха безумията. Не може заради нещата, които са се случвали преди, ние сега да забраним всякаква дейност. Разумният компромис трябва да се търси по средата и личното ми мнение е, че трябва да подкрепим кметовете. Да няма безконтролно поставяне на преместваеми обекти, но и да не се спира инвестиционният процес. Защото общините разчитат на приходи от туризма за местното население”, каза Червенкондев. Той допълни, че не бива да се допуска съсипване на туризма, защото той е един от приоритетните ни отрасли и всяка година се отбелязва ръст на туристите и приходите.

Депутатът коментира и промените в Закона за енергетиката, касаещи предложението за помесечно отчитане на показанията на радиаторите в домовете. Според него това ще доведе до въвеждане на конкуренция сред топлинните счетоводители и ще се даде възможност на всеки от тях да предложи по-ниски цени за отчитане. Най-вероятно до лятната ваканция . депутатите няма да могат да направят промените в закона, свързани с топлоснабдяването, защото сега е приоритет въвеждането в текстовете на ангажиментите по третия енергиен пакет на ЕС. „Но ще ги направим преди зимата, най-вероятно след лятната ваканция. Дотогава ще имаме достатъчно кръгли маси и срещи, на които ще се опитаме да убедим обществеността”, каза Червенкондев. Според него възможността да се живее в топлофицирано жилище трябва да е екстра, да е търсено предимство при купуване и наемане на жилище, а не тежест и бреме. Необходимо е топлофикациите да оптимизират разходите си, да въведат нови технологии, да снижат загубите си, за да не загубят клиенти.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев