В село Сборище възстановяват част от местния парк

Злати Златев
27.06.2012 / 11:50

В село Сборище, община Сливен, ще се извърши възстановяване на част от местния парк „Стойчо Недков”, който поради липса на средства от години е занемарен и неизползваем. Кметът Злати Златев, издигнат от ПП ГЕРБ, информира, че на площ от два декара на територията на парка ще бъде изграден почивен кът и детски площадки. Теренът е в западната част на селото. Ще се извърши озеленяване, ще се поставят кошчета за отпадъци, пейки и детски съоръжения.

Дейностите са по проект на кметството „Възстановяване и изграждане на зона за отдих в село Сборище”, който се финансира от ПУДООС по Националната кампания „За чиста околна среда”. Стойността на проекта е 10 000 лева. Той трябва да се реализира до края на месец октомври тази година.

„Това, което сме замислили, ще бъде само от полза за жителите на Сборище. В дейностите ще се включат 25 доброволци. Целта ни е да се повиши съзнанието на хората за опазване на околната среда. Този кът ще се използва от всички, ще бъде туристическа и търговска дестинация. Имаме идея там да се провеждат учебни занятия по околна среда за създаване на навици у най-малките и положително отношение към природата”, каза Златев.

След успешното реализиране на проекта, последващото стопанисване и поддържане на изградените обекти и възстановените територии1 ще бъде поето от кметството на Сборище. За недопускане на повторно замърсяване на почистените площи ще бъдат взети конкретни мерки. Ще бъде поставена информационна табела, че територията е благоустроена по проект, с който кметството е участвало в Националната кампания: „За чиста околна среда” на тема: „Обичам природата – и аз участвам” и с доброволен труд на хора от селото.

Ще бъде извършван редовен мониторинг на състоянието на възстановените територии от кмета и упълномощено от него лице. Ще се организират периодични акции за почистване на териториите предмет на проекта, като ще се търси подкрепа и участие на хора от селото с доброволен труд.

Село Сборище се намира в най-западната част от Югоизточна България и е в границите на община Твърдица, област Сливен. Населението е около 2 200 души.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев