Ще изграждат зона за отдих в Драгоданово

Стойко Патарев
23.07.2012 / 14:48

Кметството в село Драгоданово започва работа по проект „Възстановяване, изграждане и озеленяване на зона за отдих”. Това съобщи Стойко Патарев- кмет на селото, издигнат от ПП ГЕРБ. Проектът е част от Националната кампания на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда” на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Дейностите са на стойност 10 000 лева и трябва да приключат до края на месец ноември.

В проекта се предвижда участие на 15 човека от селото с доброволен труд.

Целта е почистване, възстановяване, изграждане и озеленяване на зона за отдих в село Драгоданово, каза Патарев. След почистването на зоната ще се изгради беседка с две маси и 4 скамейки. Предвидено е поставянето на още 9 пейки в района и 11 кошчета за смет, засаждане на райграс, иглолистни и широколистни дървета. „Ще изградим алпинеум, който представлява затворена градинка. Вътре ще бъдат поставени декоративни камъни, ще се озелени с растителност и ще се изгради малък фонтан”, каза кметът.

Зоната за отдих ще бъде в центъра на село Драгоданово. С реализацията на този проект ще се предотврати вредното въздействие на битови отпадъци върху свободната площ, около която играят деца, почиват възрастни хора, пряко засегнати от масовото замърсяване. След успешно реализиране, последващото стопанисване и поддържане на изградените обекти и възстановените територии ще бъде поето от кметство Драгоданово. За недопускане на повторно замърсяване на почистените площи ще бъдат взети конкретни мерки, сред които организиране на периодични акции за почистване на териториите, като ще се търси подкрепата на доброволци от селото.

В Драгоданово живеят 620 жители. В селото традиционно се провеждат фолклорни събори по повод Лазаровден, Кукерски игри, Празник на лозаря - Трифоновден и други инициативи с участието на певчески групи и състави от други населени места. Площадката пред читалището е място за провеждане на различни мероприятия и чрез дейностите по проекта ще придобие нов, съвременен облик.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев