Среща в ГЕРБ-Сливен между кметове на кметства и управители на три държавни дружества

Димо Станков
10.09.2012 / 16:32

Членове на Управителния съвет на Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници в община Сливен се срещнаха с управителите на ВиК, Горско стопанство и Напоителни системи в офиса на ПП ГЕРБ Сливен. Срещата се осъществи със съдействието на народния представител Десислава Танева. Присъстваха кметовете на селата Крушаре, Гавраилово, Самуилово, Ковачите и представители на Сотиря и Чинтулово.

Председателят на Управителния съвет на сдружението и кмет на село Крушаре Димо Станков изрази задоволство от проведената среща „Поставихме въпроси, които са конкретни, не толкова наболели, но по тях трябваше да се вземе някакво решение и потърсихме съдействие от госпожа Танева за срещи с ръководителите на тези дружества. Бяха ползотворни и с резултат излязохме от тези срещи и мисля, че ще бъдат полезни и за хората по населените места”, каза Станков.

От срещата стана ясно, че Горско стопанство Сливен ще осигури дърва за огрев на населението. Управителят Георги Христов уточни, че цената ще бъде 36 и 38 лв с ДДС, взависимост от процента на плътност на дървата. Транспортът е за сметка на купувача или кметовете на населените места. Горско стопанство ще осигури и дърва за огрев на социално слаби граждани – около 600 кубика суха и паднала маса по 12 лв. с ДДС за кубик, които ще бъдат добивани от гражданите.

Кметовете са изразили своята благодарност към управителя на Напоителни системи Коста Каранашев за качеството на услугата през това лято. Преди началото на напоителния сезон се е провела друга среща, на която са уточнявани подробностите и цената на водата да е по-ниска от тази през миналата година.

Основните проблеми, поставени пред ВиК-Сливен, са свързани със случаи, в които част от населението не плаща сметките си за изразходена вода. Кметовете са поискали варианти за излизане от такива ситуации, както и след отстраняване на аварии да се възстановява пътната настилка, ремонтите по водопреносната мрежа да са ефективни, за да няма загуби на вода.

Димо Станков припомни, че това е поредната среща в офиса на ПП ГЕРБ-Сливен, която има резултат и е полезна. Коментирани са редица проблеми, които касаят дейността на кметовете и кметските наместници, както и законодателни въпроси, поставяни пред Десислава Танева, сред които Законът за опазване на селскостопанската продукция.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев