Рали „Сливен” ще е част от IRC благодарение на усилията на Десислава Танева

Десислава Танева
13.09.2012 / 19:49

Рали "Сливен" получи одобрение от "Евроспорт" и ще бъде част от най-атрактивния шампионат в Европа – Intercontinental Rally Chalenge (IRC). Това стана благодарение на усилията на народния представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, с чието съдействие е решен финансовия проблем. Информацията бе съобщена на пресконференция в столицата, на която присъстваха Десислава Танева, Атанас Чанев – заместник-директор на състезанието и Александър Александров – основен спонсор и бивш председател на БФАС.

„Не мога да дам точна информация за сумата, но държавата и депутатите от Сливен помогнаха това състезание да се проведе”, коментира Атанас Чанев. „Изключително доволна съм като човек от Сливен, че ралито ще се проведе. Благодарим на подкрепата на държавата и патрона на състезанието Цветан Цветанов”, коментира Десислава Танева. Обещанието за провеждане на рали „Сливен” като кръг от IRC бе част от предизборната агитация на Александров през 2011 г. „Искам да е ясно, че битка в БФАС няма. Състезанието ще е част от националния шампионат и е с виза от федерацията. Водих дълъг разговор с председателя на БФАС Радослав Козлеков и с каквото е могъл да помогне в качеството си на тази длъжност го е направил”, коментира Александров.

Рали „Сливен” ще се проведе от 28 до 30 септември на асфалтовите отсечки в града. Първата е суперсперспециален етап с начален час 20,00 ч, който ще се кара на фарове и ще бъде много атрактивен за зрителите. Все още се водят преговори с „Евроспорт” и български телевизии за пряко излъчване на отсечката. Спортният гигант, който е и промоутър на IRC, ще излъчи 5 часа от състезанието и 30 рекламни клипа на страната като част от пакета в таксата към компанията на стойност 270 000 евро.

Заявките на участниците ще се получават до четвъртък следващата седмица. Очакват се много чуждестранни екипажи и всички български водещи пилоти.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев