Народните представители от ГЕРБ-Сливен присъстваха на подписването на договора за водния цикъл на града

---
17.09.2012 / 17:42

Народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, Юлиана Колева и Диан Червенкондев присъстваха на церемонията по подписването на договора за водния цикъл на Сливен. Подписи под документа поставиха министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на общината Кольо Милев. Договорът е за безвъзмездна финансова помощ за „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен” на стойност 63 528 678, 32 лева. „Радостни сме, че подписваме този дългоочакван договор. Проектът е важен за града и е инвестиция за 40-50 години напред. Тя е нужна както за хората, така и за бизнеса, който се интересува най-вече от инфраструктурата на региона, в който иска да се развива”, каза министър Нона Караджова.

„В рамките на проекта ще се реконструират и изградят 49 километра водопроводна и канализационна мрежа, която ще обхване почти 100% от населението. Водният цикъл ще повиши качеството на водата, ще намалят и загубите”, посочи още министърът.

Тя даде отлична оценка на работата на двата екипа, участвали в подготовката на проекта и заяви увереността си, че общината ще успее да се справи с всички по-нататъшни срокове.

Кметът на Сливен Кольо благодари за доверието от страна на МОСВ за съвместната работа през 10-те месеца работа по възраждането на проекта. „Оттук-нататък следва най–отговорната работа: провеждането на прозрачни процедури, качествено изпълнение на проекта и отчет на всеки етап от работата. Градът ще се разкопава, но това няма да става безконтролно, а поетапно”, каза Кольо Милев.

В сегашният си вид проектът е по-малък, но в него са спазени всички изисквания на финансиращата програма. Наложилите се корекции са свързани с отпадането на 29 кладенеца, системата СКАДА, водоснабдяването на квартал „Ново село”. За тях ще се търсят други възможности за финансиране. „Договорът, който се подписва днес изключва всичко направено до момента по старите проекти и в този смисъл започваме на чисто”, коментира и заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Кметът благодари на екипите от МОСВ и общината, на областния управител на Сливен, на народните представители и общинските съветници за подкрепата дотук. След подписването на договора министър Караджова се срещна с общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен и областния управител Марин Кавръков.

 

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев