Представители на ГЕРБ-Сливен поднесоха цветя пред Паметника на 7 конен полк

---
18.09.2012 / 19:49

Представители на ГЕРБ-Сливен поднесоха цветя пред Паметника на 7 конен полк "Орлето". Областният организационен секретар на партията Керанка Стамова и представители на младежката организация присъстваха на церемония по отбелязването на 100 години от Балканската война и 100 години от създаването на Трета българска армия. От името на областната структура бяха поднесени венец и цветя на Паметника на 7-ми конен полк „Орлето” в памет на героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България.

Венци и цветя поднесоха представители на Министерството на отбраната, генерал-лейтенант Атанас Самандов, командващ на Съвместното командване на силите, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, областният управител на Сливен Марин Кавръков и др. Проявата бе организирана от Община Сливен. Кметът Кольо Милев откри паметната плоча в чест на славните победи на Трета Българска армия. Тя е изработена от скулптора Кунчо Кунчев. На плочата е изписано – 100 години Трета армия – От Одринските тепета до бреговете на Драва. Това е част от бойния път на армията по време на балканските войни.

Плакети и грамоти за заслуги към Българската армия бяха връчени на тържествено събрание-концерт в залата на ДТ „Стефан Киров” по повод честването на стогодишнината от Балканската война и от

създаването на Трета българска армия. На церемонията присъстваха и Н. в. п. Сливенският метрополит Иоаникий, общественици и политици, генерали, адмирали, военни от запаса и резерва, офицери, сержанти и войници, заедно с техните семейства, личности отдали вярата и вдъхновението на младостта си в служба на железния трети армейски строй.

По повод честването на 100-тата от Балканската война и от създаването

на Трета българска армия поздравителни адреси бяха изпратени от

Президента на Р България Росен Плевнелиев, от министъра на отбраната

Аню Ангелов, генерал майор Йордан Йорданов – заместник-началник на

Отбраната, генерал лейтенант Атанас Самандов – командващ на

Съвместното командване на силите, генерал майор Стефан Василев –

командир на Сухопътните войски, генерал лейтенант Галимир Пехливанов – представител на началника на Отбраната във военните комитети на НАТО и Европейския съюз.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев