Групата на ГЕРБ в ОС-Сливен подкрепи промените в бюджета на общината

27.09.2012 / 20:01

Изменения в бюджета на Община Сливен за 2012 г. бяха приети на днешното заседание на Общински съвет-Сливен. Групата на ПП ГЕРБ подкрепи предложението. Нейният председател Димитър Митев заяви от трибуната, че ГЕРБ подкрепя актуализацията в името на обществения интерес.

„Подкрепата не значи обединяване с БСП. БСП си остава нашия основен опонент, но когато става дума за бюджета, той не е нито на ГЕРБ, нито на БСП, а на цялата община”. Изменението на основния финансов документ включва увеличаването на разходи за възнаграждения, средства за спортни дейности, капиталови разходи и др. Общинският съвет гласува още общинската фирма „Пътнически превози” да бъде преобразувана от ЕАД на ЕООД, като настоящият управител да остане на поста до провеждането на конкурс за длъжността.

Не бе прието предложението за прекратяване на договора за управление на управителя на ДКЦ-2 д-р Иван Валчанов. Съветниците гласуваха промени в Наредбата за отдаване под наем на преместваемите обекти върху общински терени. Срокът за отдаване под наем е 5 години. Собствениците са задължени да приведат павилионите си в подходящ вид, отговарящи на нормите за безопасност и хигиенните изисквания. Общинският съвет в Сливен удължи срока на дейността на Комисията, която проверява финансовото състояние на Община Сливен до март 2013 г. По предложение на Групата на ГЕРБ в Общински съвет Сливен адвокат Иван Благоев бе избран за председател на Постоянната комисия по нормативна уредба, законосъобразността на актовете на Общинския съвет, гражданските права и контрол на изпълнение на решенията на Общинския съвет.

Днешното заседание не разгледа всички точки от дневния ред, които бяха повече от 67. Групата на ГЕРБ в ОС-Сливен подкрепи промените в бюджета на общината

Изменения в бюджета на Община Сливен за 2012 г. бяха приети на днешното заседание на Общински съвет-Сливен. Групата на ПП ГЕРБ подкрепи предложението. Нейният председател Димитър Митев заяви от трибуната, че ГЕРБ подкрепя актуализацията в името на обществения интерес. „Подкрепата не значи обединяване с БСП. БСП си остава нашия основен опонент, но когато става дума за бюджета, той не е нито на ГЕРБ, нито на БСП, а на цялата община”. Изменението на основния финансов документ включва увеличаването на разходи за възнаграждения, средства за спортни дейности, капиталови разходи и др. Общинският съвет гласува още общинската фирма „Пътнически превози” да бъде преобразувана от ЕАД на ЕООД, като настоящият управител да остане на поста до провеждането на конкурс за длъжността. Не бе прието предложението за прекратяване на договора за управление на управителя на ДКЦ-2 д-р Иван Валчанов. Съветниците гласуваха промени в Наредбата за отдаване под наем на преместваемите обекти върху общински терени. Срокът за отдаване под наем е 5 години. Собствениците са задължени да приведат павилионите си в подходящ вид, отговарящи на нормите за безопасност и хигиенните изисквания. Общинският съвет в Сливен удължи срока на дейността на Комисията, която проверява финансовото състояние на Община Сливен до март 2013 г. По предложение на Групата на ГЕРБ в Общински съвет Сливен адвокат Иван Благоев бе избран за председател на Постоянната комисия по нормативна уредба, законосъобразността на актовете на Общинския съвет, гражданските права и контрол на изпълнение на решенията на Общинския съвет. Днешното заседание не разгледа всички точки от дневния ред, които бяха повече от 67.

В късния следобед в залата останаха около 22 от общинските съветници, а присъстващите представители на „Коалиция за Сливен” демонстративно гласуваха против всяко предложение. Поради създалата се възможност останалите точки да не бъдат приети, по предложение на председателя на групата на ГЕРБ Димитър Митев, заседанието на Общинския съвет беше прекратено. Останалите точки ще бъдат рагледани на следващата редовна сесия, която ще се проеведе на 18 октомври.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев