ГЕРБ-Сливен със заместник-председател на ОС и две председателски места в комисии

---
18.10.2012 / 11:48

Общинският съветник от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Григорова бе избрана за заместник-председател на Общинския съвет, а двама съветници от групата – за председатели на комисии. Това стана по време на редовно заседание на местния парламент, след като беше гласувано изменение в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

Припомням, че през юни бяха прекратени правомощията на председателя Соня Келеведжиева. От тогава сесиите се ръководеха от заместник-председателите на ротационен принцип и последвалите опити да бъде избран председател бяха неуспешни. Днес бе гласувано функциите на председателя да се изпълняват от трима заместници и избраните са Мария Григорова от ГЕРБ, Борислав Павлов от БСП и Иван Иванов от Атака.

„ГЕРБ не се отказва от избора на председател, но няколко месеца не можем да изберем кой да изпълнява длъжността и това спъва работата на общинския съвет. Смятам, че на този етап решението за трима заместници, които да изпълняват функциите на председател, е разумно”, каза от трибуната председателят на групата на ГЕРБ Димитър Митев.

 

По предложение на вносителя на промените в Правилника - Иван Благоев, бяха гласувани и промени в ръководствата на някои от постоянните комисии. „В съответствие с изборните резултати не беше нормално победителят в изборите и най-голямата група в Общинския съвет – тази на ГЕРБ, да няма свои председателски места. Тази промяна е за добро и тук става дума за управленска прагматика и защитаване на принципите на демокрация”, каза Благоев. За председател на Постоянната комисия по образование бе избрана Стела Костова от ГЕРБ, председател на Постоянната комисия по здравеопазване става общинският съветник от ГЕРБ д-р Димитър Павлов, а Илия Стоев от БСП е новият председател на Постоянната комисия по селско стопанство и опазване на околната среда. Бившите председатели на трите комисии бяха от „Съюз за Сливен”.

Иван Благоев оттегли предложението си за 300 лева представителни разходи за съветниците, което Групата на ГЕРБ предварително заяви, че няма да подкрепи. Според приети днес текстове общинските съветници няма да получават възнаграждения, ако не участват в заседания и отсъствието им не е свързано с работата им в Общинския съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев