Първи договор по европейска програма за Община Твърдица

---
20.11.2012 / 10:23

Кметът на Община Твърдица, издигнат от ГЕРБ - Атанас Атанасов, подписа договор по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони. Това е първия проект на общината по европейски програми.

Програмата за развитие на селските райони финансира общински проекти с над 100 милиона лева. Фонд „Земеделие” одобри 67 предложения по мерки 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата. Със средствата общините ще ремонтират улици, читалища, църкви, ще построят спортни зали, еко и велопътеки. Точният размер на субсидията е 100 078 660 лв. Община Твърдица ще получи 3 295 370 лв., с които ще ремонтира 10 километра общински пътища - „ремонт на общински път - Баня, яз. Жребчево - граница Община (Нова Загора - Твърдица) - ЖП гара Твърдица, ремонт на общински път Баня - Твърдица/ - Сборище - Шивачево - граница Община (Твърдица - Сливен) Селиминово – Чинтулово”.

Договорът бе подписан на 19 ноември в София с Държавен фонд „Земеделие”, в лицето на изпълнителния директор Румен Порожанов.

След очакваното в края на ноември завършване на пътя Твърдица-Елена, чрез който ще се отвори достъпа до ски-зона „Чумерна”, това е следващия значим проект на община Твърдица.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев