Министър Атанасова даде старт на дейностите по проекта на болницата в Сливен

---
23.11.2012 / 15:00

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посети днес МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Тя даде начало на дейностите по големия проект на болницата за ранна диагностика на онкологичните заболявания.

На церемонията присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, областният управител Марин Кавръков, кметът на общината Кольо Милев, директорът на РЗИ-Сливен д-р Виолета Узунова, управителят на РЗОК д-р Светослав Славов, общинските съветници от ПП ГЕРБ Здравко Костадинов, Димитър Митев и д-р Димитър Павлов, служители на болницата и журналисти. Лечебното заведение кандидатства с проекта преди две години и спечели финансиране от близо 8 милиона лева.

„Приятно ми е, че отново съм тук по хубав повод. Проектът е част от Средносрочната рамкова програма на Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата сума по програмата е 148 милиона лв., които ще бъдат инвестирани в лечебни заведения и това дава възможност да болници от цялата страна да се модернизират, да отговорят на най-съвременните условия за лечение и диагностика на онкологични заболявания. За сливенската болница около 1милион и 800 хиляди лева са заделени за строителни и ремонтни дейности, а всички останали средства - за оборудване с високотехнологична апаратура”, каза министър Атанасова. Тя съобщи, че за ремонт на акушеро-гинекологичното отделение още тази година ще бъдат отпуснати около 100 000 лева.

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева изрази задоволство от старта на реализацията на проекта и благодари на министър Атанасова за оказаната подкрепа и на останалите проекти в сферата на здравеопазването в Сливен.

„В мандата успяхме със съвместни усилия, въпреки финансовата криза, да направим много неща, които се реализират успешно. Надявам се персонала на болницата да се чувства по-добре и пациентите да бъдат доволни от обслужването”, каза Танева.

Депутатът Десислава Танева и министър Десислава Атанасова бяха наречени „ангели на здравеопазването” в Сливен от областния управител Марин Кавръков. Според него през последните две години в здравеопазването в региона е направено толкова, колкото не е правено за 20 години. Той изрази надежда, че развитието в тази сфера ще накара много от здравните специалисти да се върнат и да работят в своя град. Кметът на Сливен Кольо Милев приветства началото на проекта и благодари на всички, които са съдействали за реализацията му.

Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров направи кратка презентация на проекта, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Ще бъде закупено високотехнологично медицинско оборудване за ранна диагностика и лечение на злокачествени заболявания. Проектът предвижда също извършване на строително-монтажни работи в помещенията, в които ще се монтира апаратурата. За осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания ще бъде изградени 4 асансьорни съоръжения.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев