Откриха възстановения парк в Сборище

---
23.11.2012 / 16:02

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова и Галина Вучкова присъстваха на официалното откриване на възстановения парк „Стойко Недков” в село Сборище. По проект на кметството „Възстановяване и изграждане на зона за отдих в село Сборище”, който се финансира от ПУДООС по Националната кампания „За чиста околна среда”, са изградени зона за отдих и детска площадка.

Кметът на селото Злати Златев заяви, че със съдействието на народния представител Десислава Танева и МГЕРБ- Сливен, жителите на селото имат нова придобивка, която ще се използва от всички и ще бъде туристическа и търговска дестинация. Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов поздрави жителите и приветства инициативността на администрацията в Сборище.

Проектът е на стойност 10 000 лева. С парите е извършено озеленяване, поставени са кошчета за отпадъци, пейки и детски съоръжения. Има идея там да се провеждат учебни занятия по околна среда за създаване на навици у най-малките и положително отношение към природата. В дейностите се включиха 25 доброволци от младежката организация и членове на ПП ГЕРБ.

След успешното реализиране на проекта, последващото стопанисване и поддържане на изградените обекти и възстановените територии се поема от кметството на Сборище. За недопускане на повторно замърсяване на почистените площи ще бъдат взети конкретни мерки. Ще бъде извършван редовен мониторинг за състоянието на възстановените територии от кмета и упълномощено от него лице. Ще се организират периодични акции за почистване на териториите предмет на проекта, като ще се търси подкрепа и участие на хора от селото с доброволен труд.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев