Среща в областна администрация за лиценза на фирмата за базата край Бършен

---
05.12.2012 / 15:50

Днес в 13 часа областният управител на Сливен Марин Кавръков проведе работна среща с експерти от МОСВ във връзка с постъпило писмо на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева до министъра на околната среда и водите Нона Караджова и възражение на областния управител за издаденото разрешително за експлоатация на производствено – складова база Бършен.

На срещата при областния управител присъстваха експерти от Министерството на околната среда и водите, специалисти от РИОСВ – Стара Загора и служители на „КОС” при ОД на МВР – Сливен. Г-н Кавръков обърна внимание, че производствено – складовата база Бършен край Сливен с оглед на дейността, която предстои да се извършва там е предприятие с висок рисков потенциал. Географското местонахождение на предприятието представлява сериозна опасност за бизнеса и населението на град Сливен при евентуален инцидент. Областният управител още веднъж изрази аргументите си за недопускане на тази територия да се извършва утилизация на боеприпаси.

Днес и в близките дни започва проверка в производствено – складовата база Бършен по всичките нови факти и съображения, изтъкнати от г-жа Танева и г-н Кавръков. В приложението са писмата, изпратени със становището на областния управител с дати от 16 май и 14 септември 2012 година.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев