Десислава Танева връчи награди на най-успешните български фермери

Десислава Танева и Димитър Мачуганов
11.12.2012 / 21:54

За поредна година в навечерието на Коледа списание „Агробизнесът“ отличи с купи и медали най-успешните български фермери, съобщава agro.bg. На стилна церемония в столично заведение специалният гост на събитието - народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание Десислава Танева, връчи престижните отличия. В категорията „Еврофермер на 2012 година“ победител стана земеделският производител от гр. Летница Димитър Мачуганов. Преди три години той отново беше номиниран, но тогава отнесе вкъщи само медал. С почетната купа в ръце производителят призна, че бил много респектиран от конкуренцията тази година, но все пак се надявал да има шанс.

„Дама еврофермер“ на годината стана Тодорка Кръстева, собственик на една от най-големите земеделски фирми в област Монтана.

Купата и призът „Млад еврофермер на 2012 г.“ отидоха при 26-годишния плевенски предприемач Георги Георгиев, който започва да се занимава самостоятелно със земеделие едва от миналата година със 700 дка. Днес той обработва 4 000 дка земя край гр. Пордим и околните села.

В особено престижната категория „Евробизнес дама на 2012 г.“, която се присъжда за мениджърски заслуги, купата безапелационно грабна изпълнителният директор на Тайтън Машинари България - Диляна Иванова.

Всички земеделски производители, номинирани в четирите категории на конкурса, получиха медали.

Още снимки от новината

Десислава Танева и Тодорка Кръстева
Десислава Танева и Георги Георгиев
Десислава Танева и Диляна Иванова

 

снимка : БТА
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев