МС прие предложението за откриване на филиал в Сливен към Медицинския университет-Варна

---
12.12.2012 / 15:44

В Сливен ще бъде открит филиал на Варненския медицински университет, съобщава сайтът на Министерски съвет. На днешното си заседание кабинетът прие проект на решение за предложение за откриване на филиал-Сливен в структурата на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна. Правителството ще внесе проекта за гласуване от Народното събрание.

Във филиала ще се подготвят бакалаври по специалностите от регулираните професии „медицинска сестра” и „акушерка” от професионално направление „Здравни грижи”. Определеният капацитет на всяка от специалностите от агенцията по акредитация е 80 студенти. Предложението е внесено от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Инициативата е на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева след проучване на общественото мнение за необходимостта от разкриване на подобно учебно заведение, на Академичния съвет на Медицинския университет и е подкрепена положително от Националната агенция за оценяване и акредитация. Филиалът се открива, за да се отговори на нарастващата потребност от медицински сестри и акушерки в региона на Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев