ГЕРБ призова за отговорно политическо поведение

09.01.2013 / 12:28

Декларация от името на ПП ГЕРБ представи председателят на Парламентарната група на партията Красимир Велчев по време на първото заседание на Народното събрание за тази година. Той призова към отговорно политическо поведение и прагматизъм в името на българските граждани. „Да разбием заедно модела, който хората ненавиждат, но са принудени да търпят вече 23 години. Нека не използваме парламентарната трибуна, и то особено в месеците преди изборите, за политиканстване и прояви, които отвращават хората от политиците. Това е предателство към всеки един български гражданин. Нека да сключим споразумение за отговорно политическо поведение. Имаме 6 месеца, в които можем да свършим доста работа. Да направим полезни за държавата и всеки неин гражданин закони. Всички ръководители на парламентарни групи да си стиснем ръцете в името на една по-добра България”, каза Велчев. Той подчерта, че ГЕРБ има обективно самочувствие, което се базира на реално постигнати резултати.

С подготовката и приемането на Бюджет 2013 и пакета от данъчни закони управляващите са изпълнили основната си задача за новата година. „Благодарение на тези основни механизми за провеждане на политики, мнозинството и правителството на ГЕРБ успешно ще реализира нашите ангажименти за балансирана, последователна, стабилна и предвидима фискална политика с основен акцент върху повишаването на доходите на българските граждани”, подчерта Велчев. Той акцентира върху направеното от правителството на ГЕРБ – вдигане на минималната заплата и пенсиите, свързването на касовите апарати със системата на Националната агенция по приходите, увеличаването с над 1 милиард лева събираемостта на данъци и акцизи, намаляването на числеността на администрацията с над 13% числеността на администрацията. Велчев подчерта, че правителството на ГЕРБ реализира и разплати над 4 милиарда лева средства от еврофондовете. „Ние от ГЕРБ имаме самочувствието, че в рамките само на един мандат построихме много - магистрали, пътища, кръстовища на две нива, училища и детски градини, спортни зали, църкви, пречиствателни станции, театри, опери, модернизирахме болници, жп линии, пристанища и летища”, каза още председателят на ПП на ГЕРБ.

 

Велчев набеляза и основните приоритети за новия политически сезон - стимулирането на заетостта и насърчаването на разкриването на нови работни места, стабилността и ефективността в системата на здравеопазване, предстоящото приемане на новия Закон за предучилищното и училищното образование и др. „В сравнение с предишното мнозинство на БСП, ДПС и НДСВ, мнозинството на ГЕРБ е осигурило 800 милиона лева повече за сектора образование, като увеличихме средно заплатите с над 10%. В сравнение с правителството на Тройната коалиция, кабинетът на ГЕРБ ще даде 3 милиарда лева повече за здравеопазване и 14 милиарда лева повече за социална политика. Дадохме с 9 милиарда лева повече за пенсии на всички възрастни хора.

„ПГ на ПП ГЕРБ подкрепя провеждането на националното допитване и дори е част от инициативните комитети, които вече информират гражданите. Ние подкрепяме напълно развитието на ядрената енергетика в България. Доказателство за това е работата ни за запазване и удължаване на живота на мощностите в АЕЦ Козлодуй и изграждането на нов 7-ми блок. За да разсеем всички съмнения и спекулации обаче, от ГЕРБ заявяваме, че ние ще гласуваме с „не“ на референдума и призоваваме всички наши членове и симпатизанти да изразят и своя вот срещу строителството на АЕЦ Белене”, каза Велчев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев