Комисията по образование в НС прие решение за откриване на филиал - Сливен в структурата на Медицински университет-Варна

---
09.01.2013 / 19:02

Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в парламента прие проект за решение за откриване на филиал - Сливен в структурата на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна, внесен от Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус”.

Предложението бе прието от правителството на заседание през декември миналата година. Във филиала ще се подготвят бакалаври по специалностите от регулираните професии „медицинска сестра” и „акушерка” от професионално направление „Здравни грижи”. Определеният капацитет на всяка от специалностите от агенцията по акредитация е 80 студенти. Инициативата е на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева след проучване на общественото мнение за необходимостта от разкриване на подобно учебно заведение, на Академичния съвет на Медицинския университет и е подкрепена положително от Националната агенция за оценяване и акредитация. Филиалът се открива, за да се отговори на нарастващата потребност от медицински сестри и акушерки в региона на Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев