Цветан Цветанов : Преустановена е дейността по разрешение за изграждане на предприятие за утилизация край Сливен

Цветан Цветанов
11.01.2013 / 16:53

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева отправи питане днес по време на парламентарния контрол до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов относно дадено разрешение за изграждане и експлоатация на предприятие с висок рисков потенциал в "Производствена и складова база - Бършен", гр. Сливен. Припомням, че разрешението бе издадено през ноември 2012 г. Сливенската общественост изрази своето безпокойство заради близостта на обекта до града, до обработваема земя, производствени обекти, пътища и много предприятия.

По време на приемните дни на народния представител Десислава Танева граждани, обществени организации и институции споделиха своите опасения за опасността при евентуална авария в предприятието. Те се противопоставиха на изграждането и експлоатацията му. Общественото притеснение нарасна и заради случая със силните взривове в склада за обезвреждане на боеприпаси между пътен възел Петолъчката и стралджанското село Лозенец, при които загинаха трима души, а 18 бяха ранени. В началото на декември Десислава Танева изпрати писмо до вицепремиера Цветан Цветанов и министъра на околната среда и водите Нона Караджова с молба за съдействие и проверка по случая.

Днес Цветан Цветанов отговори, че от 6 декември миналата година е издадено полицейско разпореждане за преустановяване на дейността по издаденото разрешение. „По повод въпроса ви беше разпоредена проверка, като до момента е предприето повторно охранително обследване на района, извършват се последваща проверка и анализи”, каза вицепремиерът. Уведомена е Междуведомствената комисия, предстои да се изготвят становища, необходими за анализа на комисията, оценката и обобщаването на обстоятелствата. В момента по обекта не се работи, очаква се произнасянето на комисията и ще се вземат предвид всички констатации и препоръки.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев