Топчето пукна в Сливен

Любители на старинни оръжия
03.06.2009 / 07:28

Изстрели от пушки и топовни гърмежи огласиха Градската градина на Сливен в ранните вечерни часове на 2 юни. Мустакати комити и млади четници обикаляха по алеите и приканваха сливенските граждани да се присъединят към тях и да вдигнат въстание. Атрактивните хайдути, сякаш прескочили поне 130 години напред във времето всъщност бяха любители на старинно оръжие от Национално сдружение „Традиция” , които представиха въстановка на въстание. Сцената бе част от зрелищния спектакъл „Жив е той, жив е…” посветен на 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Организатори на събитието бяха Фондация „Стоте войводи”, Фондация „Стоил войвода” и ПП ГЕРБ Сливен.

 

Под звуците на „Тих бял Дунав”, „Къде си вярна, ти любов народна” и „Стани, стани, юнак балкански” ПП ГЕРБ призова гражданите на възрожденски Сливен да взривят робското търпение и да вдигнат гордо чела, като своите героични предци, да вземат съдбата си в свои ръце и да станат достойни граждани на Европа.

 

„Днес е особен ден за България, обърна се към присъстващите Десислава Танева, председател на сливенската структура на ГЕРБ. Ден, в който почитаме паметта на личностите, дали живота си за една независима и свободна България.

 

ПП ГЕРБ ви призовава: днешното време е не по-малко спокойно. Ние трябва винаги да оценяваме нашата независимост, да се борим за нея и да бъдем активни граждани. Гласувайте! За независимостта на нашата държава, за това да не бъдем управлявани от представители на малцинства, чиито права са гарантирани и защитени!”

 

В празничната програма взеха участие формация Любители на старинно оръжие от Национално сдружение „Традиция”, драматичен състав при читалището в село Селиминово и детски фолклорен ансамбъл.

 

Спектакълът завърши с фойерверки и заря.

 

Клип от събитието:

Още снимки от новината

Десислава Танева
Спектакълът беше интересен и за децата
Част от спектакъла

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев