Десислава Танева: Основната цел на ГЕРБ-Сливен е спечелването на изборите

Десислава Танева
14.01.2013 / 17:19

Основната политическа цел на областната организация на ПП ГЕРБ-Сливен в началото на годината е спечелването на парламентарните избори. Това заяви на пресконференция областният координатор на партията и народен представител от ГЕРБ Десислава Танева. Всички общински структури и партийните членове в областта са готови да посрещнат изборната година. Десислава Танева благодари на всички за доверието и подкрепата и информира, че вчера е подписала протоколи за приемането на над 50 нови членове на сливенската организация.

„Радвам се, че общините, управлявани от кметове на ГЕРБ, приключиха една изключително успешна година и им пожелавам новата да е такава. В Нова Загора за всички е известно, че имаме втори мандат и видимо подобрена градска среда за живот и работа. В община Твърдица – след 89-та година за първи път тази община имаше няколко спечелени европейски проекта, работи се по друг, който да е за новия програмен период след 2014 година. След 20 години само говорене, най-после бе ремонтиран пътят Твърдица – Елена и това е за година и половина управление от кмет на ГЕРБ”, каза Танева.

Независимо, че кметският вот в Сливен беше спечелен от друга политическа сила, ние от ГЕРБ като отговорна партия, и областното ръководство и народните представители, сме съдействали за реализирането на проекти в Сливен, за сключване на нови договори, каза още Десислава Танева. Тя за пореден път декларира, че полезни инициативи, които ще доведат до по-добър живот на сливналии, винаги ще бъдат подкрепяни от ГЕРБ, независимо че партията не участва в управлението на местната власт и това не е обичайния традиционен политически манталитет в България. „Смятам, че не трябва да се пускаме по течението и да правим така, както винаги се е правило. Ние нямаме предишен политически опит и трябва да вървим към това този манталитет да се променя. Ние трябва да помагаме, всеки с влиянието си, за да се случват нещата в Сливен”.

Народният представител информира още, че е пред финал процедурата за откриването на филиал в Сливен към Медицинския университет-Варна за подготовката на медицински сестри и акушерки. Върви процедурата по ремонт на сградата (бившия медицински колеж) и се очаква през есента да бъде открита новата учебна година.

Друга инициатива, подкрепена от Десислава Танева, е изграждането на спортна зала за ПМГ, Гимназията за чуждоезиково обучение и Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм. Вече са проведени предварителни разговори с министъра на финансите за финансиране на проекта.

На 21 януари в Сливен, по покана на Десислава Танева, ще бъде представена дейността на Българската хранителна банка лично от изпълнителния директор Мая Калчева. Идеята е хранителната банка да работи и в Сливен, като за каузата да бъдат привлечени неправителствени организации и бизнеса. В момента се работи по искането на животновъдите в Сливен за предоставянето на сграден фонд за създаването на обучителен и консултантски център за животновъди и земеделци от Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев