Диан Червенкондев: Всеки глас „да” на референдума е глас „за” връщане на тройната коалиция на власт

Диан Червенкондев
18.01.2013 / 14:01

От името на парламентарната група на ГЕРБ народният представител Диан Червенкондев даде изявление пред Народното събрание преди началото на парламентарния контрол. Той припомни, че ГЕРБ призовава да се гласува с „не” на референдума, че ГЕРБ е против ядрената енергетика и го доказва чрез удължаването на живота на 5-и и 6-и блок и изграждането на 7-и блок в АЕЦ „Козлодуй”. ГЕРБ не е съгласна да изгражда АЕЦ „Белене” по начина, по който го договори тройната коалиция – с неясен икономически ефект, с неопределено финансиране. Затова беше взето решение за спиране на проекта, каза депутатът от Сливен, цитиран от агенция Фокус.

„БСП отстоява „Белене” като политически проект, за да отговори на руските интереси. Ако се интересуваше от общественото мнение, БСП щеше да поиска референдум преди обявяването на големия енергиен шлем. Лидерът на БСП знае, че проектът няма смисъл, затова избяга и не подписа проекта. Никой не знае каква е цената на „Белене” и цената на ток от него”, заяви Червенкондев.

Всеки глас „да” на референдума е глас „за” връщане на тройната коалиция на власт. Това не трябва да се допуска, каза депутатът.

Предстоящият референдум е мъртвороден, подчерта Червенкондев. Според него на суверена не му е работа да отговаря на въпрос за ядрена енергетика. По думите на Червенкондев събраните подписи за референдума показват само колко е електората на БСП, който може да бъде мобилизиран от столетницата.

„Със своето „не” премиерът се дистанцира от партията на Сергей Станишев. Бойкоборисовото „не” на предстоящия референдум окончателно ще сложи край на всички интриги около АЕЦ „Белене”, а самият референдум ще е ялов”, заяви депутатът. Митът за евтиния ток е древна и фалшива теза, каза още Червенкондев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев