Съветници от ГЕРБ-Сливен се срещнаха с жители на село Мечкарево

Георги Стоянов, Здравко Костадинов и д-р Димитър Павлов
24.01.2013 / 14:22

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов и д-р Димитър Павлов се срещнаха с жители на Мечкарево. Бяха поставени важни за селото проблеми, сред които необходимостта от предприемане на мерки за отводняването на една от широките улици в Мечкарево, асфалтиране на улиците и довършването на православния храм в селото. Кметът Георги Стоянов заяви, че през 2013 година отводняването на улицата ще бъде извършено.

„От 40 години в Мечкарево не е асфалтирано, улиците са разбити. Очакваме да се извърши поне запълване на дупките. Нашата цел за тази година е да бъде направено вътрешното измазване на храма и поставяне на ел.инсталацията, с надежда до 2015 г. да има откриване на православния храм „Св. Апостол Петър”, каза той.

Здравко Костадинов заяви, че със своите колеги от групата на ГЕРБ ще подкрепи предложенията за включване в Капиталовата програма отпускане на средства за отводняване на улицата, довършване на храма и асфалтиране в Мечкарево. „Ще има асфалтиране, когато времето подаде ръка, но не на цели улици –на дупки, кърпежи, каквото е възможно ще издействаме да се направи във вашето село. Не знам каква ще е сумата, но ще гледаме нещо да се направи”, каза Костадинов. Той припомни, че благодарение на групата на ГЕРБ миналата година бяха намалени данък сгради и такса смет за жителите на община Сливен.

Участниците в срещата поставиха и въпроси, свързани с нерегламентираното сметище, качествата на питейната вода и липсата на лекар, който да посещава селото, въпреки че са записани при личен лекар. Кметът заяви, че до един месец проблемът със сметището ще бъде решен и се обмисля вариант занапред нарушителите да бъдат санкционирани. Водят се разговори за разрешаване на проблема и с липсата на лекар в селото.

Преди срещата с общинските съветници, с жителите на Мечкарево разговаряха представители на сливенската полиция. Хората бяха предупредени да не се поддават на измами по телефона и да бъдат особено внимателни, когато непознати им предлагат съмнителни сделки на място.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев