Диан Червенкондев с декларация от името на ПГ на ПП ГЕРБ

---
25.01.2013 / 12:54

В неделя, 27 януари, България ще бъде изправена пред важен кръстопът и трябва да избере верния път. В едната посока пътят е послан с добрите намерения на Тройната коалиция, които никога не са се сбъдвали в своя първоначален вид и са стрували на държавата и на българския данъкоплатец стотици милиони левове. Поредното добро намерение, наречено АЕЦ Белене, първоначално замислено и тиражирано от БСП на стойност 4 милиарда евро, ще струва на България и на българските граждани десетки милиарди левове. Това е сума, непосилна за държавата и никой от нас. Вторият път е с построени магистрали, спортни зали, нови предприятия, опери, театри, училища, детски градини, построени с усвоените от правителството на ГЕРБ еврофондове.

Втората голяма лъжа на БСП за белене е, че ни обещават евтин ток. Всички енергийни експерти – немски в лицето на стратегическия инвеститор RWE, най-уважаваните консултанти в света – английската банка HSBC, че и дори руските енергийни светила, доказаха, че цената на ядрената електроцентрала е над 20 милиарда лева и токът, произведен от нея ще бъде 3-4 пъти по-скъпа от тази в Козлодуй. Да се доверим на световните експерти, според които със всеки изминал ден докато се работи по проектът Белене, цената на тока от него ще поскъпва драстично. Ето защо, ние от ГЕРБ призоваваме българските граждани в неделя да кажат „не” на далаверите и грабителствата на партиите от Тройната коалиция. „Не” на измамните „добри намерения”, с които БСП постилат пътя на България към поредната национална катастрофа. Същите тези дребни сметки на БСП за комисионни, докараха България през 1991 година до първата финансова катастрофа в най-новата ни история и затвърдиха окончателно, че тяхната работа може да ни доведе единствено до Виденовата зима на 97 година и до спрените за България еврофондове при Сергей Станишев. Призоваваме българските граждани в неделя да не допуснат същите тези хора да заложат бъдещето на децата ни за един категорично неизгоден и неефективен за България проект.

БСП са известни, че обичат да гледат на всичко в България с розови очила. Явно точно през тези розови очила им се привиждат разкритите 60 хиляди работни места около АЕЦ Белене. Това е поредната грамадна лъжа на БСП и Станишев. А каква е реалността? Около строежа на централата могат да бъдат заети не повече от 5-6 хиляди души. Не може за 5-6 хиляди работни места и то само за няколко години, 7 милиона българи да плащаме милиарди при това за цял живот.

Доказателство, че БСП лъже безочливо за Белене е самото начало на тяхната подписка за свикването на референдума. Сергей Станишев и младите социалисти пренесоха няколко червени папки през центъра на София. Но цената на този фарс бяха лъжливите обещания и излъганите надежди на стотици работливи български граждани за спиране на тока, за по-евтин ток, за по-високи пенсии, за евтини дърва, за спиране на социалните помощи и още ред други нагли лъжи на БСП. Хората бяха излъгани още в началото, още при изнудването за техните подписи. Изобщо не искам да припомням за кущунствата на БСП да включи в подписката си имената на над 3 000 починали хора, на над 2 000 непълнолетни граждани без право на глас, на над 1 300 чуждестранни граждани и 137 000 души със сгрешени имена и ЕГН-та. Хора, които са способни на подобни манипулации, са способни на още по-големи лъжи и машинации.

Още не минал референдума и българските граждани не са си казали думата, а БСП продължава както винаги да лъже безочливо. Сергей Станишев излъга публично, че „Нито лев от държавния бюджет не е даден по проекта Белене”. Само че истината е съвсем друга. Над 300 милиона лева от джоба на българските граждани са вече платени и потънали в гьола Белене с решение именно на правителството и лично на тогавашния премиер от БСП Сергей Станишев. Тогавашния енергиен министър Петър Димитров си е признал това е стенограмите от заседанията на Министерския съвет. Защо тогава не попитахте хората дали са съгласни да харчите парите им? Защо тогава не поискахте референдум? Защо тогава не поискахте подписите на българските граждани? Защо тогава не казахте на хората колко ще струва Белене и колко пари ще откраднете от джоба им? Кого попитахте, за да тръгнете да харчите милиардите, откъснати от здравето, образованието и пенсиите на българите ? Още тогава сте избрали комисионните и интересите на вашите кукловоди пред интересите на българските граждани и България.

След всичките тези истини за лъжливото и крадливото поведение на БСП и тройната коалиция, ние от ПГ на ПП ГЕРБ призоваваме всички български граждани да кажат своето голямо и категорично „НЕ” на референдума в неделя. „НЕ” на далаверите и комисионните на БСП. „НЕ” на Тройната коалиция. „НЕ” на ограбването на България. „НЕ” на нова национална катастрофа за България. И когато говорим за добрите намерения и лъжите на БСП, нека да не забравяме, че именно БСП са доказвали вече повече от 100 години, че пътят към ада е постлан именно само с добри намерения.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев