Вицепремиерът Симеон Дянков посети две училища в Сливен

---
30.01.2013 / 15:31

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков посети ПМГ „Добри Чинтулов” и Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство „Ак. Неделчо Неделчев” в Сливен. В ПМГ той разгледа музея на образованието, след което проведе среща с ръководството на училището, началника на Регионалния инспекторат по образованието Бисерка Василева, народния представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, областния управител Марин Кавръков и кмета на общината Кольо Милев.

Пред министър Дянков бе представена идеята за изграждане на физкултурен салон за трите гимназии - ПМГ „Добри Чинтулов”, ПГХТ "Акад. Неделчо Неделчев" и Езиковата гимназия „Захари Стоянов”. В момента се изготвя проект за сграда, който предвижда три етажа – два за физкултурен салон и един за обсерватория. Симеон Дянков бе запознат и с друг сериозен проблем за Сливен – необходимостта от общежитие за ученици от всички училища. Ще се изготви проект в два варианта – ремонт на сграда, или построяването на нова, за да се прецени кой е икономически по-изгоден. Идеите за физкултурния салон и общежитието, както и възможностите за тяхното финансиране, ще бъдат разисквани и при следващото посещение на министър Дянков в Сливен.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Бисерка Василева заяви, че общежитието ще бъде предназначено за ученици от селата, които желаят да се обучават в професионалните гимназии в Сливен, за социално слаби деца и за възпитаниците на филиала към Медицински университет-Варна, който предстои да бъде открит в Сливен. Тя изрази своята благодарност към народния представител Десислава Танева за усилията, които полага за бъдещото развитие на Сливен и съдействието за срещата с министър Дянков, на която той да се запознае с двата мащабни проекта. Вицепремиерът посети и Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство, разгледа кабинетите по готварство и сервиране и класните стаи.

 

 

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев