ГЕРБ-Сливен в подкрепа на Клуба на инвалидите в Жеравна

Нено Ненов и Десислава Танева в предвиденото за ремонт помещение
04.02.2013 / 14:44

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева се срещна с членове на Клуба на инвалидите в село Жеравна. Председателят на организацията Нено Ненов запозна народния представител с някои от проблемите на клуба и селото. Основното искане на хората с увреждания в Жеравна е ремонт на помещение, в което да бъдат разположени уреди за рехабилитация на инвалидите. Помещението е предоставено от общината. През 2008 година организацията е кандидатствала със свой проект , който не е бил одобрен.

Десислава Танева информира участниците в срещата, че отново могат да кандидатстват с проект пред Министерството на социалната политика чрез Агенцията за хората с увреждания. Срокът за подаване е 12 февруари. Народният представител обеща помощ при изготвянето и представянето му в срок. ПП ГЕРБ ще окаже съдействие за ремонта, ако проектът не бъде одобрен.

Друг важен въпрос, който инвалидите поставиха, бе за медицинската помощ в селото. Личният лекар на жителите е посещавал Жеравна всеки понеделник, сряда и петък, но сега визитите му се извършват много рядко.

Нено Ненов заяви, че има нужда от служител на реда в района, който да извършва и превантивна дейност по отношение на пожарите в селото. На срещата в Клуба на инвалида в Жеравна беше поставен и проблемът с липсата на канализация. Народният представител заяви, че това е въпрос от правомощията на кмета на общината и те трябва да настояват той да кандидатства с проект по програмите за изграждане и реконструкция на канализационните мрежи за следващия програмен период от 2014 г. до 2020 г.

 

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев