ГЕРБ-Сливен с питане за договори, сключени от общината

20.03.2013 / 09:06

Председателят на Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Сливен – Димитър Митев, внесе питане до кмета на общината относно изплатените от администрацията суми на софийската фирма „ Оупън” Майндет” и сключени договори за консултантски, адвокатски и медийни услуги. Към 8 март 2013 г. общината е изплатила на софийската фирма 45 720 лева. Това става ясно от предоставена на общински съветници и разпространена в медиите справка.

Димитър Митев поставя въпроса има ли сключен договор с фирмата, какъв е предмета, за какъв срок се касае и колко са изплатените суми. Той пита още дали общината е изплащала на фирмата суми независимо дали са по договор или само с платежни документи и по какъв начин е определена фирмата – проведен ли е търг, конкурс или процедура по Закона за обществените поръчки. „Смятам за цинизъм във финансова криза и очевадни финансови проблеми на Община Сливен, когато гражданите на общината и общинските съветници се опитват да получат информация и да контролират правомерното и целесъобразно разходване на всеки лев от общинските средства, да се раздават пари за дейности, които най-меко казано са смущаващи”, казва Димитър Митев.

Той желае да получи информация и относно сключени договори над праговете по чл. 14, ал. 5 от Закона за обществените поръчки /ЗОП/ от Община Сливен за консултантски, адвокатски и медийни услуги /т.е. за услуги над 20 000 лв. без включен ДДС/. „Кои са изпълнителите по тези договори, договореното възнаграждение и начина на избор на изпълнител /търг, конкурс или процедура по ЗОП/”, допълва Димитър Митев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев