Бойко Борисов: Направеното от ГЕРБ за три години и половина е повече, отколкото за 20 години преди нас

---
24.04.2013 / 11:06

Всеки допуска грешки, но това, което направихме за три години и половина е повече от направеното за 20 години преди нас. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборното събитие на партията в Благоевград. „Нашите политически опоненти могат само да кряскат. Изпращат по 4-5 човека да провокират напрежение, но ние сме партия на толерантността“, посочи Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ припомни, че автомагистрала „Струма“ трябваше да е готова през 2004 година за олимпиадата в Атина, но през 2009 година все още имаше само поляни. „Днес дойдох по „Струма“, вече е на асфалт и става прекрасно. Когато ГЕРБ дойде на власт, на България бяха спрени абсолютно всички еврофондове от ЕС. Благодарение на нашето правителство европейските средства бяха размразени и в страната влязоха над 10 милиарда лева от ЕС в условията на най-голяма световна икономическа криза“, припомни Борисов. По думите му в момента България е втора по външен дълг и четвърта по дефицит в Европейския съюз. „Лъжите на Станишев и Орешарски, че сме оставили държавата опоскана, рухнаха. Тактиката на Станишев е да не признае изборите. Станишев не иска да управлява и си сложи друг, който да поеме отговорността‘‘, подчерта Бойко Борисов. Той бе категоричен, че само хората, присъстващи на преизборните събития на ГЕРБ по площадите ни стигат да имаме 110 депутати.

 

Председателят на ПП ГЕРБ припомни, че в условията на най-голямата криза, правителството на ПП ГЕРБ даде 9 милиарда лева повече на българските пенсионери и 4 милиарда лева повече на социлно слабите, отколкото по времето на тройната коалиция. „Майчинството у нас е най-дългото в Европа. След изборите ще увеличим и средствата за майките, защото отчитаме като грешка, че не го направихме по-рано“, обясни Бойко Борисов. Той бе категоричен, че когато бъде завършена автомагистрала Струма, тя ще носи доходи на хората от региона за десетилетия напред. „Избирате си Тройната коалиция и няма да има фондове от ЕС. Ако управляваме ние, гарантираме 25 милиарда по структурните фондове, които договорих в Брюксел. Изрядните фирми в 7 дневен срок ще си получават ДДС. Няма да правим популистки обещания и да вдигаме данъците“, подчерта Бойко Борисов. По думите му правителството на ГЕРБ отпускаше всяка година по 60-70 милиона за тютюнопроизводителите, което е истинската грижа за хората от смесените райони. „Водач на листата тук е флагманът на ГЕРБ Цветан Цветанов и нашият ангажимент към региона е ясен“, допълни Бойко Борисов.

 

„Най-важното е когато спечелим изборите да съставим самостоятелно правителство, за да можем да носим отговорност за управлението и да реализираме проектите по европейската солидарност. Благодарение на нашето правителство усвоихме 38% от европейските средства. Когато дойдохме на власт бяха спрени всички еврофондове на тройната коалиция, заради скандали като „Батко-братко“, заяви заместник – председателят на ПП ГЕРБ, председател на Националния предизборен щаб на партия и водач на листата на ПП ГЕРБ в Благоевград Цветан Цветанов. ,,За мен е чест, че съм водач в Благоевград. Това е благодарение на всички структури в Благоевградска област и ме натоварва с много отговорности. Листата на ПП ГЕРБ е с доказани професионалисти, хора, които са се реализирали и са помогнали на своите общини“, подчерта той. По думите на Цветанов на 12 май всеки трябва да се обърне към своите близки и приятели, и да ги убеди да използват конституционното си право да гласуват, защото иначе случайността ще решава съдбата им. „Ние в ГЕРБ не искаме да оставяме съдбата си на случайността“, категоричен бе Цветан Цветанов. Пред симпатизантите на ГЕРБ в Благоевград Цветанов представи и българския евродепутат Мария Габриел, която е от Хаджидимово. „Тя направи много за земеделието у нас. Благодарение на неуморните усилия на Мария Габриел в Европейския парламент, България получи допълнителни средства за тютюнопроизводителите“, подчерта Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев