Бойко Борисов посети болни деца на конна база в Нова Загора

---
29.04.2013 / 18:40

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов посети спортната конна база в Нова Загора. Той се Борисов срещна с деца, които идват на рехабилитация в базата и техните родители. Тя се посещава от около 20 деца и техните семейства от Стара Загора, Нова Загора, Сливен и целия регион, пише Сливен инфо.

 

Малкият Николай, който е болен от церебрална парализа, посрещна бившия премиер, качен на кон. „Много сме ви благодарни за съдействието нашите деца да се лекуват в санаториума в Банкя”, заяви пред Бойко Борисов Даниела Пенева, която е майка на Николай и председател на сдружението на деца с увреждания в Нова Загора. „Един час езда спестява на децата 15 минути мъчения при рехабилитацията”, каза Пенева. Който благодари на собственичката на базата Йонка Максимова. Именно Максимова вече пет години дава въэможност на децата с увреждания да използват базата безплатно. Тя поязди своя кон Гдина пред бившия премиер.

 

Собственичката на базата обясни на Борисов, че конната езда е от изключително значение за развитието на децата и тяхното възстановяване. Десетки родители и деца се снимаха с Борисов и си взеха автографи от председателя на ПП ГЕРБ. Борисов им пожела да продължават да спортуват. Накрая Бойко Борисов получи от Йонка Максимова чаша и традиционната за района зелена сол- самардала.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев