Бойко Борисов: По-добре калинки, отколкото криминалинки, които те насадиха по цялата администрация

Бойко Борисов
11.09.2013 / 15:26

По-добре назначенията да са партийни, партията да си носи отговорност и в същото време да не е като сега. Ние не можем да разберем кой, кого е предложил, кой министър от коя партия е, каква политика има, на кой се отчита. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „По-добре калинки, отколкото криминалинки, които те насадиха по цялата администрация в пълен обем. Гафовете им са десетки”, коментира Борисов. Според него, е по-добре всяка партия, която носи своята политическа отговорност, да застане зад кандидатите, които представя. Борисов отбеляза, че не вижда смисъл в създаването на контракомисия за назначенията в държавния апарат на сегашните управляващи. ,,Мисля, че г-н Пеевски сега е разбрал всъщност, че ако му беше приета от парламента кандидатурата, щеше да има много сериозни проблеми за него самия, защото щеше буквално да бъде използван от депутати от БСП и ДПС и да бъде каран да върши мръсната работа. Мисля, че сега, когато панически бягат от него – и Станишев, и Местан, ще си направи своите изводи за какво са го предложили”, посочи Бойко Борисов. На въпрос дали Делян Пеевски е част от олигархията в България, председателят на ГЕРБ заяви - "В държавата има съд и прокуратура, които трябва да дават такива квалификации, каквито се дават и по наш адрес, и затова аз съм завел дела за клевети‘‘.

 

Чета и не мога да повярвам на тази гигантска манипулация за полетите на "Авиоотряд 28". Така Борисов коментира изнесената информация от временната анкетна комисия за правителствения „Авиоотряд 28‘‘. ,,В цифрите, които са написали, влизат всички полети на президентството, всички полети на НС, всички полети на военните и всички полети, с които изпратихме до Израел пострадалите от атентата в Сарафово“, посочи Бойко Борисов. По думите му там влизат полетите, с които са се извозвали руските туристи при проблема с "Алма тур", за да се запазят добрите отношения и туризма в България, полетите на българските пожарникари, които прославиха България с професионализма си при пожарите в Израел и Русия, полетите, с които се спасиха животите на полицаи, артисти, отвлечени от пирати хора, с които се гасяха горски пожари и всичко останало. „Факт е , че комисията на марионетката Лаков, дадена от БСП и ДПС на "Атака", не иска и бяга от това да сравни полетите с тези, направени от правителството на Тройната коалиция, ръководено от Станишев. Не иска да разследва как бяха закупени еърбъсите и дестинациите на летенето им. Смея да твърдя, че така описани, че полетите са ми до Луната, Тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно“, допълни той. Борисов обеща, че когато ги свали от власт, ще има анкетна комисия за това, за да могат българските граждани да сравнят кой къде е летял, по каква работа и да се види къде са летели те по скъпите курорти и дестинации. И в момента военните хеликоптери участват в снимането на филми, защото те не са военни, а са транспортни, само се водят като такива.

 

,,БСП дойдоха с гръмки обещания. По АЕЦ „Белене”, вече четвърти месец, Станишев има право с една заповед на Орешарски директорът на НЕК да подпише договор и да започнат да строят утре. Не стига, че похарчиха 14 млн. лв. за референдум, най-висшата форма на демокрация, и народът каза, че не иска „Белене”, коментира Бойко Борисов. Той попита каква още сума трябва да се изразходи, за да им каже, че „Белене” е изгоден за тях?

 

По думите на Борисов, HSBC е една от най-уважаваните консултантски банки в света и те никога не биха си заложили името да манипулират, защото това е тяхната репутация. ,,Това е обида на Станишев към банката, не към нас. Той самият твърдеше, че веднага ще започнат да строят – да подпише и да строи, за да каже откъде ще вземе парите и как ще го направи”, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

„За Реформаторския блок, винаги съм казвал, че всички, които са за незабавна оставка на това правителство, ние ги приветстваме. Всяка партия работи за себе си, има своя политика, така че тя определя с кой ще работи, с кой не, как да се реформира, какви политики да прави”, посочи Бойко Борисов. Самите ние направихме доста промени и в партията, считам, че и още ще се направят.

 

Борисов си спомни, че по негово време бе създаден „Бойкометър" и предложи сега да се създадат „станишометър" или „орешарометър".

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев