Димитър Главчев: Защо българската прокуратура още не е казала нищо по случая с лобиста Петър Хохегер

---
15.09.2013 / 19:19

„В последно време виждаме, че незнайно защо позицията на ГЕРБ не се разбира. Има предположения, че една жена, която е в отпуск по майчинство, диктува така да бъде. Позицията на ГЕРБ за енергетиката от вчера, намери място в няколко сайта и една - две телевизии, но във вестниците нямаше нито ред“. Това заяви народният представител на ПП ГЕРБ Димитър Главчев на пресконференция в Централата на партията.

По думите му това, което се случва в момента с медийното отразяване на позициите на ПП ГЕРБ, напомня за 41-то Народно събрание, където имаше една комисия, която разследваше за какво са отишли 1,5 милиона евро от българското правителство при лобиста Петър Хохегер.

„Това беше вълшебна дума, като се чуе това име, никога нищо да не се появява по медиите. Изказването ми е лакмус, за да се разбере дали медийният октопод сега действа и нищо няма да излезе по тази тема, или има някаква промяна. Когато ние бяхме на власт се твърдеше, че има чудовищна медийната цензура, но почти нито едно мое изказване по тази тема не се появяваше в медиите. Мен и членове на парламентарната комисия са ме цензурирали, освен тези от БСП и ДПС”, припомни Главчев. Той подчерта, че се връща на тази тема, защото вчера австрийският съд е осъдил лобиста Хохегер на 2,5 год. ефективна присъда.

„През 2006 година Международният пловдивски панаир сключва договор с г-н Хохегер. Интересно е обаче от къде г-н Хохегер знае, че е има такова решение на българското правителство и на 19 август подава оферта в пловдивския панаир, за да извърши създаване на положителен медиен образ на България в Европейския съюз. Три месеца преди това обаче за такова решение знае Моника Йосифова, която сключва договор с адвокатска кантора, за да бъде представлявана пред лобиста Петър Хохегер. По този договор са изплатени близо 1 млн. лева, като от тях близо половината се връщат в подизпълнител във фирма на Моника Йосифова“, припомни Димитър Главчев. Той допълни, че Хохегер е имал и сключен директен договор с българското правителство през 2007 година за 1 млн. евро. „Това са близо 3 млн. лева, от които около 800 са отишли във фирмата на Моника Йосифова. Всички проверки по случая показват, че не са защитени интересите на българските граждани и финансовия интерес на страната ни“, категоричен бе Главчев. Той попита защо българската прокуратура още не е казала нищо по случая с лобиста Петър Хохегер, след като няма отчетност, която да потвърди, че е извършена посочената в договорите дейност от Хохегер.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев