Бойко Борисов: Внасяме вот на недоверие за цялостната политика на кабинета, управляващите подлъгаха народа

---
17.09.2013 / 19:36

„Няма сектор, в който това правителство да е направило нещо, не на базата на заемни пари. В четвъртък внасяме вот на недоверие за цялостната политика на кабинета“. Това заяви по време на посещението си в Пловдив председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Според него с вота ще стане ясно, че „Атака“ е партията, която крепи управлението на БСП и ДСП.

 

„Много ми се искаше да чуем мнението и на други опозиционни партии, но не го чухме, затова решихме да внесем вот на недоверие към цялостната политика на правителството“, допълни Борисов като заяви, че ако от ГЕРБ подберат различни теми, за които да поискат вот на недоверие, ще бъдат упрекнати, че щадят някой от министрите или пък харесват някоя от политиките на управляващите.

 

„Приходите намаляват, инвестициите намаляват, безработицата се увеличава. Говорят абсолютни лъжи с харчене на нови пари за АЕЦ Белене с мотива, че ще правят нови проучвания“, добави лидерът на ГЕРБ. По думите му, управляващите са се отметнали от всичко, което са обещавали на изборите и по този начин са подлъгали народа. „Подлъгаха народа, че ще увеличат данъци, ще премахнат лихвите по влоговете, неща за които нас ни атакуваха от сутрин до вечер“, уточни Борисов, който определи като пълен провал и борбата с контрабандата. Според лидера на ГЕРБ управляващите лъжат и, че огромният заем, който тегли кабинетът, ще бъде вложен в социални придобивки за гражданите. „Това, което се отчита на база на еврофондовете - увеличение с 10%, това е от нашите проекти“, допълни председателят на ГЕРБ. Попитан за позицията на партията, че няма да бъде увеличаване минималната работна заплата до края на годината г-н Борисов още веднъж подчерта, че БСП така са спечелили изборите, с лъжи. „Ние никога не си позволихме по време на нашата политическа кампания да обещаем цветя и рози, мед и масло, защото знаехме опасностите от гръцкия сценарий, знаем, че когато обещаваш пари и доходи на базата на заеми, това не е правилно“, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

В отговор на въпрос за резултата от предстоящия вот на недоверие към правителството Борисов посочи, че той ще е успех за демокрацията и за обществото, което отново ще чуе проблемите в държавата.

 

,,Политиката на кабинета „Орешарски” вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски‘‘. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева. Като част от мотивите към вота Цачева посочи, че политиката на правителството се характеризира с нестабилност, защото повече от 3 месеца не спират протестните действия с ясно заявено искане за оставка и предсрочни парламентарни избори. Тази нестабилност крие рискове за националната сигурност на страната. Цецка Цачева определи като мотив и социалната политика, която не съответства на очакванията на гражданите. По думите и кадровата политика на това правителство е силно критикувана, провежда се непрозрачно, със скандални назначения. Като пример Цачева посочи шефа на митниците Николай Попов, който е с отнет достъп до класифицирана информация, както и шефът на БЕХ Георги Христозов, съден за валутни престъпления. ,,С този кадрови потенциал кабинета не е в състояние да извърши реформи,на висши държавни постове се назначават хора, които нямат необходимия кадрови потенциал и необходимото ново мислене във време на иконимическа криза‘‘, предупреди народният представител. В политически план успеха на вота на недоверие се крие във възможността тезите на опозицията да се чуят от обществото, убедена съм,че ще срещнем подкрепа от широк кръг български граждани, коментира тя.

 

Народният представител Ивайло Московски коментира, че от началото на управлението на кабинета „Орешарски” правителството работи в международна изолация, тъй като към страната ни са били отправени много послания от други европейски държави, но те не са били чути. По думите му – сметката от управлението на правителството ще бъде платена от всички граждани още след една или може би няколко години.

 

,,Управлението е абсолютно некомпетентно. Северна България ще бъде с платен достъп до АМ Тракия, за сметка на Южна България. Виждаме блокирана администрация, заради необоснованото създаване на новото министерство“, отчете Павлова. Тя бе категорична, че новият регионален министър бави магистрала Струма, магистрала Марица, и новите управляващи не могат да се справят.

 

Според народният представител Владислав Горанов - няма никакъв резултат от обещанията за промени в сектор образование и разплащане с бизнеса, а именно те са били посочени при актуализацията на бюджета. По думите му, първите действия на правителството са свързани с гасене на пожари, но не пожари, предизвикани от предишно управление. „Няма никаква разлика в начина, по който се взимат решения от управлението на Тройната коалиция, като дори и поименно хората са същите и човек се пита какво се е променило през 2005-2008 годината”, коментира Горанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев