Бойко Борисов: Вотът е успешен. Правителството е заложник на „Атака”

Бойко Борисов
25.09.2013 / 10:43

Правителството е заложник на „Атака”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди втория опит за събиране на кворум в пленарна зала. Виждате – ние цялата партия вътре в залата и искаме да видим колко им е силата. Цяла България ще знае, че това правителство е заложник на „Атака”, това правителството няма парламентарна подкрепа и е абсолютен провал”, заяви Борисов.

 

Самият факт, че те не могат да се съберат и да си защитят правителството, е пълен успех на вота на недоверие, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Това правителство е заложник на „Атака”. Това правителство без „Атака” не може да съществува. Както и да бягат, не могат да избягат от тази тема”, заяви Борисов.

 

Вотът на недоверие успя, категоричен беше Бойко Борисов. „Това е победа на всички демократични сили, които имат възможност да видят, че това правителство се крепи на „Атака”. Привържениците на „Атака” да видят, че държат ДПС и БСП във властта и най-вече, че БСП и ДПС не могат сами да си съберат депутатите. Дори Станишев го няма на вота, който да защити неговото управление. Разчита аз да му дам гласа си за това управление. Що за нахалство”, попита Борисов.

 

„Аз съм победител днес. Няма заседание на парламента, което да защити това пагубно за България правителство”, каза още той. Според Бойко Борисов е естествено, че министър-председателят Пламен Орешарски трябва да подаде оставка. Той каза, че не може да си обясни липсата на „Атака” в пленарна зала. „Сутринта слушах една госпожа от „Атака”, която защитаваше това министерство, което още никой не знае за какво е, за какво се харчат пари, за какво работи, дали работи изобщо.

 

По думите му самите БСП, ДПС и „Атака” не си подкрепят правителството. „Всички управляващи ги няма. Станишев тук ли е? Няма го. Цялата партия ГЕРБ е вътре в парламента. Аз няма да нося БСП, ДПС и „Атака” на гръб”, каза Борисов. „В парламента съм и наблюдавам провала на тази тройна коалиция. Не само „Атака”, а и БСП, и ДПС си провалят правителството, няма ги в залата. Те не могат да си осигурят кворум. Те самите не си подкрепят правителството”, добави той.

 

„Вот на недоверие – дали е по една, втора, трета политика или цялостен вот – няма значение. Думите вот на недоверие означават, че има недоверие към това правителство и една от партиите го е внесла”, добави Бойко Борисов.

 

„Заради БСП, ДПС и „Атака” има абсолютно нелегитимно избран председател – г-н Миков. Напомням, че първата политическа сила в България е ГЕРБ. За първи път в историята ние побеждаваме два пъти на избори. Сега те отново идват и разчитат на нас да им правим кворум – не, няма да ви правим кворум”, каза още Борисов.

 

Вижда се, че БСП и ДПС нямат кворум по простата причина, че те не ходят на работа, каза още Бойко Борисов.

 

Според Борисов ако „Атака” утре влязат в зала, ще докажат неговите думи, че това е правителството на „Атака”, което подкрепя ДПС и БСП.

 

„Осигуряването на кворум е задължение на мнозинството. Когато се гласува правителство или се избира председател на парламент, се изискват 121 депутати. Ние бяхме „против”. Тези, които са подкрепили това правителство, да бъдат любезни да дойдат да си осигурят кворум”, заяви Бойко Борисов. „Защо ги няма другите на работа? Къде са. Тях ги е яд в момента”, каза Борисов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев