Димитър Митев, ГЕРБ: Не сме доволни от дейността на звеното за работа със селските райони

Димитър Митев
26.09.2013 / 13:40

Общинският съвет в Сливен гласува предложението за продажба на сградата на Популярна банка да отпадне от дневния ред. Председателят на групата на ГЕРБ Димитър Митев отправи искане към кмета да оттегли точката, но той не го направи. Митев подчерта, че ГЕРБ настоява за изработване на проект за строеж на кукления театър, план-сметка за необходимите средства и вменяване на задължение към купувача на рушащата се сграда да построи куклен театър. „Искаме да се случат две неща – да има нова сграда на Кукления театър и да се реши въпроса със сградата на Популярна банка”, каза Митев.

 

По предложение на ГЕРБ бяха гласувани сумите за наем на общински жилища, които ще се използват от преподаватели на филиала за медицински сестри и акушерки. Предложението на общинската администрация бе да се предоставят три апартамента, които ще бъдат обзаведени от Медицинския университет във Варна. Наемът, който ще се заплаща, ще бъде в размер на 80 лв. за единия апартамент и по 50 лв. – за другите два.

Общинският съвет отхвърли предложението за одобряване числеността на структурата на общинската администрация, срещу което групата на ГЕРБ се обяви предварително с мотива, че на практика нищо ново не се предлага. Димитър Митев разкритикува от трибуната звеното за развитие на селските райони и посъветва кмета да обърне внимание на работещите в него за по-добро отношение към кметовете на населени места.

„Кметовете ни са отвратени от безхаберието в това звено. С местенето на хора от едно място на друго няма как да ги мотивирате. Проблемът не е в хората, те грешат и не знаем дали това е случайно, или умишлено. Обърнете внимание на работата в него, г-н кмете”, каза Митев.

Като допълнителна точка в дневния ред бе внесено предложение за продажба на имот на главната улица за цена от 384 800 лв. Общинският съветник от ГЕРБ Галина Вучкова направи предложение цената да се покачи на 528 074 лв. При гласуване и двете предложения не бяха приети.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев