Десислава Танева и Галя Захариева уважиха празника на градовете Нова Загора и Твърдица

---
14.10.2013 / 17:58

Председателят на ПП ГЕРБ-Сливен Бойко Борисов изпрати поздравителни адреси до кметовете на Нова Загора и Твърдица – Николай Грозев и Атанас Атанасов. Той отправя пожелания за много здраве, късмет и щастие към жителите и гостите на двата града по повод техния празник – 14 октомври, Петковден.

Народните представители от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и Галя Захариева участваха в тържествата на Нова Загора и Твърдица.

 

Отбелязването на празника в Нова Загора започна с тържествена света литургия в църквата „Света Петка Българска”. Тържествен молебен отслужи архимандрит Януарий - игумен на Шипченския манастир.

С химна на България и химна на Европа започна 32-то тържествено заседание на Общински съвет – Нова Загора. Николай Грозев – кмет на Община Нова Загора, приветства всички с думите: „Днес, наред с почитта си към нашата покровителка Света Петка, изразяваме своята признателност и уважение към тези наши съграждани, които са посветили живота си, отдали са сили, ум и сърце за изграждането на Нова Загора през вековете. Днес отправяме поздрави и на хората на нашия град, които с труда, предприемчивостта и таланта си градят неговото настояще и го правят по-красив и по-привлекателен. Последните години въпреки трудностите, Нова Загора, се развива, променя и разхубавява. Всичко, което правим, е в една обща посока – интересите на града и общината и техните жители. Щастлив съм, че мога да Ви честитя празника на града и да Ви пожелая да бъдете здрави, личният Ви и професионалният Ви живот да са изпълнени с човешко удовлетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и с увереност на работните ви места. Нека децата ни да живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо! Честит празник!”

Своя поздрав отправиха и народните представители Десислава Танева и Галя Захариева.

 

Двете присъстваха и на тържествената сесия на Общинския съвет в Твърдица, на която актьорът Димитър Рачков бе удостоен със званието почетен гражданин на Твърдица. Втори почетен гражданин стана Иван Станчев Иванов - изявен деятел на туристическото дело в Твърдица. Народните представители връчиха поздравителен адрес от името на зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Кметът Атанас Атанасов откри тържествената церемония на храмовия празник и празника на града пред общината. Кметът, заедно със Стоян Марков от Обществен дарителски фонд, връчиха стипендия на ученика Траян Мучев от Шивачево и премия за Христо Кокалов от Твърдица.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев