По предложение на ГЕРБ гласуваха изменения в Правилника за работа на Общинския съвет в Сливен

---
28.11.2013 / 11:09

Изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Сливен беше гласувано днес на редовно заседание. Предложението беше внесено от общинския съветник от ПП ГЕРБ и зам.-председател на ОС Мария Григорова. Промените се налагат заради въвеждането на електронната система за провеждане на заседанията и необходимостта от подобряване на организацията на работа на местния парламент и неговите комисии.

 

Съветниците подкрепиха предложението на Мария Григорова комисиите да отлагат разглеждане на предложения и да ги връщат за допълване, когато проектите не са напълно комплектовани. Важен акцент в проекта на Григорова е предложения, на които не са отстранени констатираните нередовности, да не се включват в дневния ред на заседанието на Общинския съвет.

 

Ако до 10 минути след обявеното начало за започване на заседанието кворумът не е налице, комисията може да заседава и при наличния състав, когато той не е по-малък от 1/3 от всичките й членове. В предложението на Григорова бяха включени и точки, свързани с предсрочното прекратяване на пълномощията на общинските съветници.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев