Има една безпощадна истина - при Тройната коалиция фондовете са спрени, при ГЕРБ – пуснати

---
02.04.2014 / 16:28

Има една безпощадна истина и неслучайно древните са казали-Когато фактите говорят, всички мълчат. Тройна коалиция, начело със Станишев-спрени абсолютно всички фондове на Европейския съюз. Идва ГЕРБ на власт-абсолютни всички фондове пуснати. Идва Тройна коалиция-БСП, ДСП, Атака-отново започваме да говорим за спиране на плащания. Така председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов коментира загубата на евросредства в ДФ „Земеделие“ пред журналисти в НС. „Фактите са тези, които говорят-по времето на ГЕРБ са пуснати всички фондове, мащабно строителство, метро, магистрали, мостове, ж.п.линии, пречиствателни станции, конкурентноспособност, селски райони. Видно е-хората ги ползват и днес. Идват на Орешарски хората и започва отново да се говори за спиране на програми и търсене на друг виновник- а такъв виновник няма, те са си виновни“, заяви Борисов. Всяко казано лошо нещо за България ме притеснява и не е хубаво за държавата-това гарантира отлив на инвестиции и недобра работа с европейските институции, добави лидерът на ПП ГЕРБ.

 

По отношение на „Южен поток“ Борисов заяви, че иска да се приложи третият енергиен пакет. „Ние категорично сме казали, че сме за „Южен поток“ при спазване на европейските и българските процедури, а към момента това не е направено. Затова ЕК, като ги видя, че не могат, им иззе преговорите за „Южен поток“ да се водят от комисията, а не от българското правителство. Вместо да си поръсят главата с пепел и да кажат-некадърни сме, не можем, те винаги търсят оправдание някъде другаде“, коментира той. По думите му БСП освен с лъжи с друго не се занимава. България наистина няма време за губене, защото всичко, което се случва до момента показва, че държавата губи темпо, предупреди Бойко Борисов.

 

Председателят на ПП ГЕРБ прогнозира, че България в следващите години ще бъде един от големите производители на газ в Европа. „Хан Аспарух” е огромно находище на газ и на петрол, затова ние защитаваме българската позиция, за да можем да взимаме повече такси и да транзитираме, посочи Борисов. По думите му България има своите интереси. „Когато искат да направят „Южен поток”, така че по него да тече само руски газ, ние искаме да се приложи третия пакет. Все едно за една магистрала да кажеш, ще карат само български и турски тирове – защо да не карат и гръцки, и македонски, и други. Като имаме газопровод, защо да не тече газ и от други места“, каза още той. Бойко Борисов бе категоричен, че позицията на ГЕРБ трябва да е ясна. По отношение на позицията на правителството и на БСП Борисов коментира-От една страна, казват – ето, виждате ли, ние се опитваме да помагаме, а в същото време правителството отива в Брюксел и казва – нашата позиция е друга.Такъв трик в момента разиграват управляващите.

 

По отношение на евентуални санкции срещу Русия, Борисов заяви, че ПГ на ГЕРБ сериозно обмисля позицията си. „Моето лично мнение е да няма санкции, след като в санкциите до сега не са включени петролни, газови, атомни и други компании. Знаете, че моето изказване първо беше, че или сме за пълни санкции срещу всички компании, или да няма санкции, защото половинчати санкции ще ударят България. Тогава казах, че ако Орешарски предложи такова нещо, бих го подкрепил”, обясни Борисов и добави-„За съжаление, все още БСП говори едно, правителството – друго, Вигенин – трето на Консултативния съвет, не мога да им схвана позициите. Днес нашата група ще се събере, имаме и среща с руския посланик сега и по темата за санкциите ще помислим по-сериозно, защото действително позицията ни трябва да бъде по-ясна , защото няма такава от страна на правителството“.

 

Според Бойко Борисов България има своите интереси и заяви, че ако туризмът ни пострада, ПП ГЕРБ не е съгласна за санкции срещу Русия.“ ГЕРБ обаче са против референдума в Крим. Така не се постъпва“,каза още Борисов.

 

По повод идеята да се преосмисли таван на лихвите, Борисов припомни, че партията му вече го е подкрепила. Всичко, което правят БСП, ДПС и „Атака", рано или късно отива на прегласуване, заяви той в отговор на въпрос по казуса. Според него днешното мнозинство не може да прави закони, а се подвежда по популистки теми. „Всичко беше направено, за да има обръщение на Станишев във Facebook. Сега пак някой трябва да им вади кестените от огъня“, допълни той.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев