ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия за евроизборите

---
03.04.2014 / 13:06

ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите. Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха партията за предстоящите евроизбори. Цветан Цветанов заяви, че от ГЕРБ са внесли 9999 подписа, защото такова е било изискването по електронния носител, който е трябвало да внесат. Въпреки това за два дни структурите на ГЕРБ са събрали общо 38 200 подписа, подчерта той.

 

“Политическите ни опоненти не залагат на честна и прозрачна предизборна кампания. Нашите политически опоненти не залагат на подобен подход, но това, което ние ще спазим и което е принцип за ПП ГЕРБ, е да участваме активно и да бъдем прозрачни”, добави зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Според него с тази роля основната тежест ще падне на водача на листата Томислав Дончев и на отбора му.

 

На въпрос, дали очаква затруднения в работата на ЦИК, Цветанов заяви, че според него ЦИК ще положи максимални усилия да не забавя нормалния ритъм за провеждане на европейските избори. По думите му, самият факт, че ПП ГЕРБ се е регистрира в ЦИК и че има съответния указ от ЦИК показва, че те не наваксват изоставането. Той допълни, че се надява да няма проблеми относно структурирането на общинските изборни комисии.

 

„От 2007 до настоящия момент всяко едно регистриране, което е правено от ПП ГЕРБ за участие в избори, европейски, местни, президентски, парламентарни, винаги сме се регистрирали без абсолютно никаква забележка, защото имаме доста подготвени кадри, които участват активно в изпълнението на законовите норми за внасянето на документите в ЦИК”, каза още Цветан Цветанов.

 

Победа на евроизборите няма да е достатъчна като резултат и затова трябва убедителна победа. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ Томислав Дончев при регистрирането на партията в ЦИК. Дончев обясни, че това означава ГЕРБ да има повече представители в европейския парламент отколкото до сега и повече от всички останали политически партии. Той заяви, че първото послание на ГЕРБ е, че България има нужда от надежда и трябва да бъде посочена алтернативата. „След това може да стигнем до Европа, до европейското ляво, до европейското дясно, за повече България в Европа и за повече Европа в България”, подчерта той. По думите му, това са избори, в които основно е доверието към съответна политическа сила. На въпрос дали ще има дебат с лидера на БСП Сергей Станишев, Дончев отговори, че е готов да дебатира с всеки, стига от дебата да има полза. Според него, тези избори са важни и във вътрешен и във външно политически план, защото местата, които определят живота, реално вече се случват на ниво европейски институции. „Но те ще бъдат прочетени и като сигнал за това, какво ще се случи в рамките на годината на политическия небосклон. Ще се опитаме да убедим българските граждани, че сме по-добри, няма да се опитваме да ги убедим да мразят останалите”, каза още Томислав Дончев.

 

На въпрос към председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов дали съгласието между ГЕРБ и ДПС може да означава, че двете партии ще си сътрудничат в предизборната кампания, той отговори, че не бива да се приема един политически консенсус за знак, че има някакви начертани бъдещи актьорски действия. „Ние много ясно сме заявили, че с днешните управляващи не водим и няма да водим диалог за някакви възможни коалиции”, подчерта той.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев