Бойко Борисов: Управляващите ще се сринат, както Жан Виденов през 1996 година

---
13.04.2014 / 22:32

Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии през октомври. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Нека говорят” по БТВ. Той бе категоричен, че няма нито една политика на кабинета „Орешарски“, която ГЕРБ да подкрепя. „Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворума на едно пагубно правителство. Защо да правим кворум? Задължение за кворум в парламента е на управляващата партия. БСП и ДПС не идват на работа. Те са зависими от Атака. Ще пречим на тази пагубна тройна коалиция - БСП, ДПС и Атака, по всякакъв начин”, подчерта Бойко Борисов. По думите му сегашните управляващи ще се сринат така, както през 1996 година Жан Виденов. „Пак ще ни трябва много време, за да възстановим държавата. Самата истина е, че няма време за губене. Всичко буксува. Съжалявам! Тези сега, когато казват и лъжат, че намаляват цената на тока, задължават НЕК. Само от намалената такса на преноса губят 900 хил. на ден. Задълженията на НЕК са повече от 1 млрд. лв. Може и 4 да са ги направили вече”, добави председателят на ГЕРБ. Борисов съобщи, че утре ще изпрати група депутати от ГЕРБ в Министерството на икономиката и енергетиката, за да разберат какви са истинските задълженията на НЕК. „Утре към 15.00 часа ще изпратим група депутати от ГЕРБ в Министерството на икономиката и енергетиката, за да кажат истинските задълженията на НЕК, защото това не е плод-зеленчук, ресторант, за да не се интересуваме колко точно са. Ние имаме Конституция, как ще ни откаже министър Драгомир Стойнев информация? Те са толкова нагли, че може и да откаже”, посочи Бойко Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ обясни, че откакто не е министър-председател, не може да спи спокойно, защото вижда как се управлява държавата, и вижда колко големи инфраструктурни проекти загиват, как се взимат кредити, които българските граждани трябва да връщат. „Докато Пламен Орешарски взема тези дългове, децата трябва да знаят, че ще ги връщат. Това не е агитация за ГЕРБ. Както ги предупреждаваме да не пушат, да не взимат наркотици. Аз съм ги предупредил да си знаят”, заяви Бойко Борисов. Той определи Орешарски като псевдопремиер и псевдоексперт. „При управлението на предишната тройна коалиция със Станишев и Орешарски бяха спрени всички пари от Европейския съюз, настъпи подем при ГЕРБ, сега отново започнаха да ни ги спират. Това е бяло и черно, няма дискусия по него", подчерта Борисов.

 

Той бе категоричен, че няма нито една искрена дума в това, че е давал пари за протести. „Ако има и 1% истина в това, което казват, те нямаше да стихнат. Не ме интересува Бисер Петното. Ще попитате за него Цветлин Йовчев, Пламен Орешарски, Корнелия Нинова. Българският народ не се подведе по тези твърдения и за първи път гласува два пъти поред за ГЕРБ да бъде първа политическа сила. Оценката за ГЕРБ я даде народът”, припомни Бойко Борисов. В студиото на бТВ председателят на ГЕРБ посочи, че е летял с Авиоотряд 28, за да проверява напредъка в строителството на големи инфраструктурни проекти като Дунав мост 2 и автомагистралите. „Не само, че сме летели по-малко с Авиоотряд 28, а и по-малко проблеми сме създали. Ако има нарушение, главният прокурор да ми повдигне обвинение. Всичко трябва да се провери, за да спре да се говори. Радвам се, че ще проверяват и полетите от 2005 до 2009-а година, за да се види истината“, добави още председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев