Еврокомисарят Вивиан Рединг оцени високо евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел и съвместната им работа

---
14.04.2014 / 15:32

С благодарствено писмо до Мария Габриел от ГЕРБ/ЕНП, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по въпросите на правосъдието, основните права и гражданство Вивиан Рединг изказва лична благодарност за постоянната подкрепа на Мария Габриел през тези години за укрепване на европейското пространство на свобода и правосъдие.

 

„Много високо оценявам работата си с Вас по време на приключващия законодателен период. Ще запазя прекрасен спомен от нашето тясно и ползотворно сътрудничество по различни теми. Работата ни позволи приемането на конкретни мерки за изпълнение на нашата обща програма за правосъдие в ЕС и допринесе за укрепването на европейското пространство на правосъдие в полза както на предприятията, така и на европейските граждани. Искам да Ви благодаря лично, както и от името на моята служба, за Вашата постоянна подкрепа през тези години. Убедена съм, че ще имаме възможност да продължим нашето отлично сътрудничество и в следващия законодателен период и Ви отправям най-добри пожелания за Вашата кампания в предстоящите избори за Европейски парламент.”, пише в писмото си до Мария Габриел европейският комисар.

 

По време на мандата си, българският евродепутат Мария Габриел от ГЕРБ работи приоритетно по въпросите на правосъдието и гражданските свободи. Заедно с комисар Вивиан Рединг положиха усилия за постигане на по-добро представителство на жените в управлението на бизнеса и в тази връзка два пъти отправиха призив да счупим „невидимия стъклен таван” , който не позволява на жените да заемат ръководни постове. Друга тяхна съвместна инициатива е кампанията за нулева толерантност към гениталното осакатяване на жени. През февруари тази година, Мария Габриел организира в Европейския парламент конференция за свободното движение на българските и румънските граждани, в която основен говорител беше Вивиан Рединг.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев