Бойко Борисов: Никой не знае какви кредити са взели управляващите

---
14.04.2014 / 15:52

Никой не знае какви кредити са взели управляващите. От 15 дни искаме да знаем колко заеми има НЕК и никой не ни казва. Ние мислехме, че са 1,5 млрд. Овчаров говори за 4 млрд. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Нова Загора на среща със структурите на ГЕРБ.

 

„На 20 дни проверявах всички строежи, заедно с министри и с шефове на отдели, с експерти от Брюксел – с хеликоптери им показвах и контролирах всичко. И като си отидат в Брюксел ни осребряват фактурите веднага. Ние взимахме от фискалния резерв, но след 50 дни Брюксел ни ги връщаше. Станишев и псевдоекспертът Орешарски обвиняваха, че ГЕРБ са „изплюскали“ резерва, а ние с тези пари плащахме на фирмите и строяхме“, посочи Борисов. Според него управляващите сега тихомълком се опитват да правят същото, но Брюксел не само не им плаща, но започва да им спира парите. „Избухаха 1 млрд. и сега няма кой да им го плати. Сега, за да си съберат тези пари, правят финансови корекции с 10 -15% на проектите на кметовете на ГЕРБ . Накрая плаща народът, наказанието е за хората, не ни наказват нас “, обясни още той.

 

Бойко Борисов подчерта, че за държавата е добре да се направят избори днес. По думите му до следващата зима ДПС и БСП сами ще се сгромолясат, но се губи златно време, не се проектира - те и сега откривали само проекти на ГЕРБ. Според него само възстановяването на фондовете ще отнеме най-малко 9-10 месеца. „Управляващите нямат управленски капацитет. Зинаида, сегашният вицепремиер, ми носеше папките, беше секретарка, толкова й е капацитетът. „Цикламеното костюмче“ също носеше папки. Здравният министър Таня Андреева я направих шефка на Шейново. Йовчев седеше с папките през вратата ми 4 години. Вторият ешелон на ГЕРБ сега управлява. Трябва да сме първа политическа сила, защото още какво ще чуем от Станишев и Местан не искам и да знам… Всеки глас ни е ценен, обиколете къща по къща и обяснете какви бели правят тези и какви бели още ще направят“, призова Борисов.

„За първите 6 месеца от управлението на ГЕРБ обиколих и се видях с всички управленци в Европа, на втората година всички те посетиха България. Барозу идваше всяка година тук, заедно с всички еврокомисари. Орешарски за 5 дни във Виетнам откри един ресторант - за 5 дни само се разходи из Виетнам и откри един ресторант. Вижте му дестинациите - Китай, Виетнам, Украйна, Румъния. В Сочи не го познаха, искал да се снима с Путин - не му разрешиха“, коментира Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че има много неща, които могат да се направят, но няма политическа класа. „Има теми, по които можем да седнем и да се разберем, народът би го оценил. ГЕРБ е първа политическа сила, народът не е казал да се съкращават и махат кадрите на ГЕРБ“, посочи Борисов.

 

„Ние не даваме пари за медии и концерти, даваме само, за да помагаме на хората, строим усилено църкви, храмове, джамии, стадиони, манастири… Бях обещал 12 хил. лв за колодрум - дадох ги. В едно село до Кърджали - Припек, където всичките жители са гласували за ГЕРБ им спряха тока и оставиха селото без табели в началото и в края за наказание. А в друго село – Велишане им дадохме 25 хил. лв от партийната субсидия за водопровод, защото досега ДПС са ги лъгали само и не са им направили водопровод. Общо над 10 млн. лв. сме дали за строителство и за лечение на деца“, обясни Бойко Борисов.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев