Бойко Борисов: Над 800 млн. лв. няма да влязат в държавата заради българското правителство

Бойко Борисов
16.04.2014 / 14:34

В момента повече от 800 млн. лв. няма да влязат в държавата заради българското правителство. Това са пари за селските райони. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Българинът, когато усети, че са му бръкнали в джоба драстично, ще реагира. Просто сега те прикриват нещата, но с времето, едно по едно, ще започват да излизат и всички ще платим горчиво цената на тази тройна коалиция, която си гласува заедно непрекъснато, събарят си вето, правят кворум ”, коментира Бойко Борисов. Според него истинският проблем е това, което се случва в момента с финансите на държавата.

 

Председателят на ПП ГЕРБ обясни, че заради некадърното им управление правителството брутално налага корекции върху общините, които искат да накажат. „Корекциите, за които са получили писма наши кметове и кметове на АБВ, надвишават 110 млн. лв., което означава, че много български общини ще фалират, ще фалират и много български фирми“, предупреди Борисов. Той даде за пример корекцията на Костинброд, която е 24 млн. Това означава, че 50 години общината трябва да плаща и по този начин ще фалира. Според Борисов това е не само предизборен ход, но и геноцид. „Управляващите не наказват кметовете, а хората, българите, а те никога не са се съобразявали с това. Правителството казва на Брюксел – в България институциите не работят”, посочи още Борисов.

 

Председателят на ПП ГЕРБ припомни и събитията свързани с днешната дата, на която се навършват 89 години от атентата в църквата "Света Неделя". „Винаги съм казвал, че БСП са партия, която е закърмена с компромати, заради която, на днешния ден през 1925 година, са загинали 215 души, 500 са ранени, която убива, прави атентати. Те приеха тази история. Това са хора, които на бялото казват черно и те го налагат чрез опорни точки“, заяви председателят на ПП ГЕРБ.

 

Във връзка с предстоящите евроизбори и изготвените нови изборни правила, Бойко Борисов бе категоричен, че има недомислие в Изборния кодекс. „Ирена Соколова ми се оплака, че са я написали в друга партия. Това се е случило във всички партии, не е една или две, за да кажеш, че има умисъл. Ако се промени бързо Изборният кодекс, няма да се получава повече. Не мога да кажа кой краде подписи. За ГЕРБ това не е нужно, защото партията има над 70 хил. члена“, каза още той. Председателят на ПП ГЕРБ обясни, че има много варианти, по които това може да се избегне и даде за пример това да става с електронен подпис. По думите му, ако една партия има както ГЕРБ 70 хил. члена, могат всички да бъдат качени на електронен носител и да бъдат предадени в ЦИК и въобще тези регистрации на партии за избори да не се правят с подписки.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев