Цветан Цветанов: След хаоса в последната една година, всички ние се нуждаем от слоган, който да ни обедини: „Стабилна България. Време е!“

---
02.08.2014 / 13:18

След безотговорното управление и хаоса в последната една година, се нуждаем от слоган, който да ни обедини - "Стабилна България - Време е!". Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обяви, че Националният предизборен щаб на партията ще бъде ръководен от него. Заместник-председатели ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. „Ще се придържаме към изградените стандарти, които е създала а ГЕРБ. Винаги залагаме на обективна, реалистична кампания, също така залагаме на позитивизма. Разбира се, трябва да направим ясно разграничение между отговорното и безотговорно управление, което бе демонстрирано в последната година от БСП, ДПС и „Атака“. Хаосът трябва да бъде преустановен. Кампанията ни ще бъде с основен акцент лице в лице, няма да залагаме на популизма, който наблюдавахме при нашите опоненти“, обясни Цветанов. Той изрази убеждение, че когато залагаш на нереалистични политики, които не си в състояние да изпълниш в своето управление, това никога няма дългосрочен ефект. Цветан Цветанов заяви още, че откриването на националната кампания ще бъде на 7 септември 2014 година в зала „Арена Армеец“. По думите му, ГЕРБ ще обяви кандидат-депутатските си листи след 20 август, а в момента вече се формират екипи в цялата страна за провеждане на вота.

 

„Това, което предстои през месец август ще бъдат финализирани всички секторни политики, което е важен елемент от съществената политика на ПП ГЕРБ. Ще се стараем да бъдем с реални послания. ПП ГЕРБ както винаги е участвала на избори, участва самостоятелно. Противно на всички тези внушения за коалиция и коалиционна политика в предизборната политика, ние ще заложим на самостоятелно участие в изборите. Готови сме на диалог, ще се нуждаем и от останалите парламентарно представени партии в българския парламент, които да подкрепят политиките, които са цел за всяка демократична партия, която ще участва в бъдещето управление“, подчерта Цветан Цветанов. Той припомни, че ГЕРБ са побеждавали на всички избори досега и отбеляза, че е било истинско удоволствие да имат насреща си БСП с лидер като Сергей Станишев, който са победили и като лидер на ПЕС.

 

„Новото ни предизвикателство е Михаил Миков. Това, което можем да постигнем е да увеличим разликата между БСП и ГЕРБ. Разчитаме на всички български гласоподаватели и на високата избирателна активност. Това е единственият инструмент срещу купуването на гласове. Ще направим всичко възможно тези избори да са честни. Досегашното управление остави много тежки проблеми за разрешаване във всички сфери", каза Цветанов. Той отправи апел към служебния вътрешен министър да осигури такава организация, че да не се налага "сградата на народа - парламентът" да бъде ограден с полиция и народните избраници да влизат на работа през полицейски кордон. „Надяваме се, че в новият служебен кабинет министър на вътрешните работи ще има важна и отговорна задача. На първо място Националният ни предизборен щаб се обръщаме с послание към него. Нека първата задача, която да реализира министърът на вътрешните работи да бъде да премахне загражденията около българския парламент, които не кореспондират с демократичните устои на едно демократично общество“, категоричен беше Цветан Цветанов.

 

„Предстоят ни едни дългоочаквани извънредни парламентарни избори, поискани от българското общество още преди една година. Срещу тях седеше едно управление на инат, коалиция на частни интереси, която тотално загуби най-важната за демокрацията връзка – между управлението и гражданите. Тя се разклати и рухна, но за тази една година България загуби много – проекти, пари и инвестиции. Загуби стабилност, доверие и най-вече загуби време. Много ценно време, което можеше да бъде използвано за растеж и за градеж. В предстоящата кампания ние смятаме, че България трябва да чуе истината“, обясни Елен Герджиков, който се занимава с маркетинга и анализа в предизборния щаб. Той подчерта, че ГЕРБ няма да използва черен пиар, компромати, тролове, псевдосоциолози, защото този инструментариум е чужд за партията, убедени са, че е неработещ. „Но ще бъдем и обективни, няма да скрием истината за състоянието на държавата от българските граждани, защото целим България да се върне в правия път – този на европейското развитие. Това може да стане единствено с много работа и убеждение, които са немислими без доверието на голямата част от българските граждани, което целим да спечелим по време на предизборната кампания“, заяви Герджиков. Той обяви, че ГЕРБ ще направи кампания за повишаването на избирателната активност с гражданска насоченост, с което съдържание ще запознае обществото и медиите. „Ние вярваме, че само високата избирателна активност ще даде стабилност. Управленската програма на ГЕРБ ще бъде представена в началото на септември. Именно споделянето на идеите и предложенията в тази програма ще бъдат основа на срещите на нашите кандидати за народни представители при срещите им с гражданите. Да заменим безотговорността с отговорност. Време е задкулисието да бъде заменено с откритост, безхаберието да бъде заменено с експертиза. Време е хаосът да бъде заменен със стабилност, крайно необходима в тази ситуация“, призова още Елен Герджиков.

 

„Отговорността ни да имаме нормален политически живот, започва с отговорността ни да имаме нормални политически кампании. Да проведем една честна предизборна кампания, не такава, каквато беше през 2013 година, когато започна порочната практика да се подменя предсрочния вот. Плодовете на тази практика брахме през последните 14 месеца. Призоваваме всички политически партии и всички граждани да не допуснат да имаме едни нечестни избори“, каза Румяна Бъчварова.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев