Цветан Цветанов: ГЕРБ ще заложи на реалистични послания и политики

Цветан Цветанов пред медиите
12.08.2014 / 13:06

„Ние ще заложим на реалистични послания и политики и затова нашият слоган е „Стабилна България. Време е!“.“ Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, който заедно с административния секретар на ГЕРБ и координатор за София град Цветомир Паунов и председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, внесоха днес първи подписите за регистрация на партията в предстоящите парламентарни избори.

„В първите избори, в които ГЕРБ участва, се борихме за управление. Днес имаме по-големи амбиции- първи резултат, с голяма разлика и над 121 депутати. Пожелаваме успех на всички партии и нека участват с позитивни послания и градивни политики. Българските граждани се напатиха от популистки обещания, които впоследствие нямаше как да се изпълнят, затова сега сме пред предсрочни избори, точно заради тези популистки послания, които бяха в кампанията през 2013 година“, посочи Цветанов.

Той уточни, че ГЕРБ, получавайки над 121 народни представители, ще търси диалог с парламентарно представените партии в НС от център-дясното пространство, голяма част от които са от ЕНП. „Ще търсим партньорство, за да можем да направим силно дясноцентриско управление с премиер Бойко Борисов“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ. Той допълни, че резултатите от предстоящите избори ще бъдат поредната победа за ГЕРБ над БСП, първата загуба на Михаил Миков като председател на БСП и поредната загуба на председателя на ПЕС Сергей Станишев.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че много разчита на високата избирателна активност на предстоящия вот. „Когато има висока избирателна активност, реално ще можем да противодействаме на задкулисните игри, купуването на гласове и контролирания вот. Това е единствената реална политика, която може да противодейства на купения вот. Когато не гласуваш, означава, че подкрепяш тези, които искат да запазят статуквото, тези, които с купения вот искат случайността да определя бъдещето“, заяви Цветанов.

„Това, което в момента искаме да пожелаем на служебното правителство е да си изпълни основния ангажимент – провеждане на честни и прозрачни парламентарни избори. Искам да благодаря на всички журналисти, които активно участваха в тези разследвания, защото бяха по-добри от професионалното и политическото ръководство на МВР, защото те бяха зрители, а вие бяхте истински разследващи журналисти, заяви Цветанов. Той отбеляза, че поетият от служебния премиер Георги Близнашки ангажимент, ще бъде гарант за честни и прозрачни избори.

Цветанов посочи, че номинациите за листите на ПП ГЕРБ вече са приключили и сега предстои финализирането им, а последната дума ще бъде на председателя на партията Бойко Борисов. „До 20-25 август ще бъдем готови. По всяка вероятност ще има и кандидати, които ще са водачи на две листи”, допълни председателя на Националния предизборен щаб на партията.

Заместник-председателят на ГЕРБ благодари на младежката структура на партията, чиито представителите и тази година, в рамките на своята традиционна инициатива, пазиха ред пред ЦИК, за да може партията да се регистрира първа за предстоящия вот. „Структурите на ГЕРБ събраха за регистрацията 41 0000 подписа“, посочи Цветанов.

Още снимки от новината

Цветанов
Цветанов
Цветанов

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев