Бойко Борисов: Българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия

---
18.08.2014 / 12:57

„В следващото правителство трябва да има поне 10 заместник-министри български мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати, това ще бъде факт“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в с. Припек, община Джебел. Борисов коментира още, че българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия, да са тези, които създават усещането за стабилност, за невъзвратимост в етническия модел, като оттам нататък всяка партия се състезава за максимален брой гласове. „До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани. Сега в нашите области, където има предимно смесено население, издирваме всичко, което е образовано, с добра репутация и ще му дадем път да се развива. Като имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете кой какъв да бъде. Като не спечелим изборите, оставаме опозиция. Тогава пак отиват на „Орлов мост“, целиват се и продължават със същия този успех нататък“, каза още Борисов и допълни, че след като минат изборите, пред ГЕРБ има две опции - „или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да били такива коалиции с пазарлък. Какъв играч съм аз определят хората ”.

 

„Всички хора са на гурбет, защото години наред държавата не работи, а само се занимава с политика и всеки се определя за вожд. Много се обидиха реформаторите за „драгалевския вожд”, та чак ме пратиха при царя. Преди десетина години, когато царят дойде, ако беше направена тогава коалиция между СДС с Иван Костов и царя, България щеше да е съвсем различна до момента”, каза Борисов. „Сътрудничество може да се прави с всички партии и е задължително да се прави с всички партии. Изборите не са нещо, което да разделя хората. Управляваме сами, но разбира се, там, където има възможност, винаги сме работили в коалиция, където имаме с Реформаторския блок мнозинство в общинския съвет. Помните и в София „Синята коалиция” колко остро се изказва за Йорданка Фандъкова, сега започнаха да я харесват. Аз никога не съм си менил мнението по тяхно отношение и винаги съм казвал, че им пожелавам успех. Оттам нататък коментарите им са дори обидни на момент като се има предвид успехите им, които са пожънали. Те се радват на един евродепутат, ние на шест“, допълни той.

 

По думите му президентът Георги Първанов е казал, че в Германия са направили коалиция и тя е бетон, но широката коалиция се управлява от първата партия, от Ангела Меркел, вече трети мандат. И всички казват, че това е коалицията на Меркел, а не на социалдемократите – просто там хората си знаят мястото и избират стабилността. „Така че поздравете „Коалиция за България“ с всичките им коалиционни партньори и с всичките им сладури от „Орлов мост“, където бяха докарали от провинцията да правят митинг заедно, защото не може коалицията да събере хора да ни се противопостави”, обясни той. „Въобще не мога да схвана тази „Коалиция за България“. Аз пия кафе, родопски чай, не се целивам по „Орлов мост“ като Станишев и Местан. Тези, където се целиваха, явно са много ревниви. Да ходят да се целиват пак, ние нямаме нужда. На БСП им се управлява, ама хем не могат, хем искат”, каза още Бойко Борисов по време на откриването на новоизградената с дарение от 45 000 лв. от ГЕРБ спортна площадка в селото.

 

По време на посещението си в област Кърджали председателят на ПП ГЕРБ се срещна и с жители на селата Горно Кирково, където със средства от субсидията на партията – 25 000 лв, е ремонтиран местният водоем и Велишане, където ГЕРБ осигури същата сума за изграждането на водопровод и ремонт на джамията. Жителите на Горно Кирково благодариха на Борисов за ремонта на водоема и бяха категорични, че по време на управлението на ГЕРБ регионът е започнал да получава евросредства, а правителството на БСП и ДПС ги е спряло. „Парите за моите билбордове са дадени за водоеми. За четири години сме правили от водоеми до проходи, а преди пет години нямаше нищо”, каза още Бойко Борисов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев