МГЕРБ-Сливен почете паметта на жертвите на комунистическия режим

---
01.02.2015 / 13:15

Представители на младежката организация на ГЕРБ-Сливен поднесоха цветя пред паметника на загиналите при зверствата на комунистическия режим за периода 1944-1989 г.

1 февруари 1945 г. остава в историята ни с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици, сред които депутати от 25-то Народно събрание, трите правителства за периода януари 1941 г. до 3 септември 1944 г., начело с министър-председателите Богдан Филов, Добри Божилов и Иван Багрянов. Зловещата присъда е произнесена и за издатели на централни вестници и публицисти, генерали и полковници.

„Изразяваме своята почит към убитите от така наречения Народен съд и жертвите на комунизма до 1989 г. Искаме младото поколение да знае и да помни за тази жестокост, за да не се повтарят подобни моменти. Историята трябва да се пише с хуманност и демокрация”, каза организационният секретар на МГЕРБ Силвия Маринова.

 

Решението на 1 февруари да се почита паметта на жертвите на Народния съд беше взето през 2011 г. от кабинета Борисов по идея на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев