Цветан Цветанов се срещна с представители на Националния Демократически институт във Вашингтон (САЩ)

---
03.02.2015 / 12:58

В рамките на посещението си в САЩ по повод участието в Молитвената закуска с президента Барак Обама, на 2 февруари 2015 г. председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща в Националния Демократически институт във Вашингтон. Цветанов запозна регионалния директор за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин и директора по програмите за политическите партии Иван Дохърти с резултатите от последните парламентарни избори в България, съставянето на новото правителство в резултат от изборите на 5 октомври 2014 г. и стабилизиращите политически последици за България от това. По време на срещата Цветанов обърна специално внимание на кратките срокове, в които беше възвърнато политическото доверие от страна на европейските и евроатлантическите партньори на България. И двете страни констатираха, че е налице политическа воля за реформи - фактор, който е от решаваща важност за България и целия регион.

По време на срещата бяха обсъждани и въпроси, имащи отношение към България и региона като близкоизточния конфликт и сирийската криза, бежанските процеси, заплахите, произтичащи от международния тероризъм и чуждестранните бойци. Представителите на Националния Демократически институт изразиха подкрепа за продължаване на реформите, водещи към налагане на върховенството на закона, човешките права и интеграцията на малцинствата.

В края на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов покани американските партньори да посетят България в удобно за тях време през 2015 г., за да се запознаят на място с някои добри практики от организационната дейност на ПП ГЕРБ. Поканата беше приета със задоволство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев