Цветан Цветанов: Правото на премиера е да определи човека, който да продължи реформите в МВР

Цветан Цветанов
11.03.2015 / 12:11

Когато има подадена оставка, правото е на министър-председателя да определи човека, на който ще има доверие да продължи реформите в МВР. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите в парламента за персоналните промени в Министерски съвет. „Подкрепата за Румяна Бъчварова е изцяло, в пълния си обем, защото това, което наблюдаваме, са спекулациите. Понеже се правеха оценки за 100 дни от правителството и оставката, която днес се разглежда и номинацията на Бъчварова, колеги от ляво, вие управлявахте в условия на заграждания около българския парламент”, заяви Цветанов.

Той посочи, че когато има такова доверие, е трябвало много по-рано да си отидат. "Никой не говори за това, което прави правителството", добави Цветанов и припомни, че програмата за българската ефективност и приетия Закон за енергетиката ще има възможност да се намалят дефицитите в системата. „Защо не говорите за тези неща?”, попита Цветанов. „Всичко това е комплексни мерки, интегриран подход в реализиране на секторните политики и реформаторски дух”, коментира той.

Не министърът е този, който управлява едно министерство, а законът, заяви още Цветанов. „ПГ на ГЕРБ ще участва във всеки дебат по същество и ви уверявам, че ще гласуваме „за” оставката на Веселин Вучков, защото това е негов личен акт и искам да изразя категоричната си подкрепа с назначаването на Румяна Бъчварова като вътрешен министър”, подчерта Цветанов.

 

Парламентарната група на ГЕРБ и партия ГЕРБ единствено даде алтернатива на българските граждани, независимо от техния етнос, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов призна, че в първия мандат са допуснали грешки, но са извлекли поука, че трябва да се спре с противопоставянето. „Точно от тази трибуна партиите носят отговорността за омразата, която насаждаме в българското общество. ПГ на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов даде възможност на достойни български турци за участие в управлението”, коментира Цветанов.

 

Той подчерта, че когато ПГ на ГЕРБ внесе законодателен пакет за службите за сигурност и устройствения закон, предложените законопроекти няма да бъдат от името на ПГ на ГЕРБ, а от всички, които са участвали в дебатите по тях, защото в още 41 Народно събрание този законодателен пакет е трябвало да бъде приет на второ четене.

„Ние няма да си приписваме заслуга за това, което предлагаме, а ще дадем шанс на всички да участват в този дебат”, увери Цветан Цветанов.

„Нека всеки от нас си направи извода дали трябва да правим тези внушения от тази трибуна, дали ние трябва да говорим за разделението, което всеки един от парламентарно представените партии имат цели за предстоящите избори”, призова Цветанов колегите си от парламентарните групи.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев